Skip to main content

Οι φωνές για συμβιβασμό στο Κυπριακό με αντάλλαγμα μείωση του χρέους

Θα παίξει η κυβέρνηση το παιχνίδι «σας δίνουμε την Κύπρο, μειώσετε το χρέος;». Οι αποτυχόντες πιλότοι της τουρκικής αεροπορίας και η εισβολή στη Συρία

Στον ΣΥΡΙΖΑ ακούγονται ήδη οι πρώτες φωνές που μιλούν για "ιστορική ευκαιρία" συμβιβασμού στο Κυπριακό προκειμένου να πετύχουμε συμβιβασμό και στο χρέος! Και οι φωνές αυτές δεν είναι διόλου τυχαίες.  Η πρόσφατη συνέντευξη του ευρωβουλευτή, Στέλιου Κούλογλου γνωστού για τις… χαλαρές θέσεις του στα εθνικά θέματα είναι απολύτως αντιπροσωπευτική αυτής της σχολής σκέψης.

Το έπαιξε η κυβέρνηση αυτό το παιχνίδι με τους πρόσφυγες και κατάφερε το χειρότερο, να μείνουν οι πρόσφυγες στην Ελλάδα. Θα παίξει κι εδώ «σας δίνουμε την Κύπρο, μειώσετε το χρέος;». Η ελπίδα είναι να εισακουστεί ο Κοτζιάς, τον οποίον ΣΥΡΙΖΑίοι και λοιποί προοδευτικοί της Αριστεράς, λιθοβολούν με μανία. Όπως και το 2004 που καθύβριζαν τον Τάσσο Παπαδόπουλο.

Όταν στις 24 Αυγούστου εισέβαλαν οι Τούρκοι στην Συρία, ο σχεδιασμός τους προέβλεπε επίτευξη των αντικειμενικών τους στόχων (συμπεριλαμβανομένης φυσικά και της κατάληψης της περιοχής Ελ Μπαμπ) μέσα σε 20 μέρες! Ε, σαν να έχουν πέσει λίγο έξω…  Προφανώς είναι άλλο να σχεδιάζεις επί χάρτου και άλλο το τι συμβαίνει στο πεδίο. Με αυτά τα επί χάρτου έχουν εκφοβίσει τον ελληνικό λαό, την ώρα που εκπαιδεύουν αποτυχόντες πιλότους.

Τους αποτυχόντες των εισαγωγικών εξετάσεων στην Σχολή Ικάρων προσέλαβε η Τουρκική Αεροπορία ως έσχατο μέτρο για την κάλυψη των τεράστιων κενών που προκάλεσε η μαζική αποστράτευση εκατοντάδων πιλότων, με την κατηγορία ότι είναι μέλη της οργάνωση του Γκιουλέν.

Πιο συγκεκριμένα, 831 υποψήφιοι πιλότοι οι οποίοι είχαν αποτύχει τα προηγούμενα χρόνια στις εισαγωγικές εξετάσεις της Σχολής Ικάρων της Τουρκικής Αεροπορίας εντάχτηκαν στο ανθρώπινο δυναμικό της τελευταίας, μετά από μια διαδικασία που αποτελούσε λύση ανάγκης.

Και η μεγάλη αδυναμία του τουρκικού στρατού, φαίνεται και από το γεγονός ότι ο Τούρκος υπουργός Αμύνης διαμαρτυρήθηκε για την μη παροχή αεροπορικής υποστήριξης από τις ΗΠΑ στην επιχείρηση στο Αλ Μπαμπ. Γιατί χρειάζονται βοήθεια οι Τούρκοι την ώρα που οι αντίπαλοι δεν έχουν αεροπορία; Προφανώς συμβαίνει αυτό που έλεγαν παλιότερα στο ΝΑΤΟ, ότι μπορεί να σημαδέψουν τον Λευκό Πύργο και η βόμβα να πέσει στον Όλυμπο.

Μόνον στην Ελλάδα έχουν ασυλία οι πολιτικοί; Σε πολλές χώρες βλέπουμε να κινείται διαδικασία σε βάρος τους(ακόμη και κατά του πρωθυπουργού του Ισραήλ Νετανιάχου), εδώ όμως… αφασία.

Η Εισαγγελία της Σόφιας απηύθυνε κατηγορία για κατάχρηση εξουσίας κατά του υπουργού Άμυνας Νικολάι Νέντσεφ, επειδή δεν εκπλήρωσε τα καθήκοντά του, μη επικυρώνοντας σχέδιο επενδύσεων για την επισκευή των κινητήρων και ανταλλακτικών των μαχητικών αεροπλάνων MiG-29.

Αλλά, η ίδια Εισαγγελία αναζητεί και τον πρώην υπουργό Οικονομικών Συμεών Ντιάνκοφ, για να του απαγγείλει κατηγορίες σε σχέση με την πώληση, το 2011, της κρατικής συμμετοχής στην εταιρεία διανομής ηλεκτρικής ενέργειας EVN. Και για την ίδια υπόθεση απαγγέλθηκε, πριν από μερικές ημέρες, κατηγορία και στον υπουργό Οικονομίας και Ενέργειας, της ίδιας εκείνης κυβερνήσεως, Τράιτσο Τράικοφ.

Απορώ, πώς με καθ’ ολοκληρία έντιμους πολιτικούς που έχουμε, δεν πήρε κανείς μετεγγραφή για άλλη χώρα, για να εμφυσήσει κι εκεί το πνεύμα της εντιμότητας.