Skip to main content

Η συνεχής... επανάσταση του Τσίπρα και το αστείο του «Makedonija»

Η επίθεση φιλίας του Παππά στον Αμερικανό πρεσβευτή, τα απωθημένα των Βουλγάρων για τη Μακεδονία και η επίθεση Χατζησωκράτη στην Καϊλή.

Άλα της… Θα τρίζουν τα κόκαλα του Στάλιν, με την οικειότητα του "επαναστάτη" Νίκου Παππά και του Αμερικανού πρεσβευτή. Οι ελληνο-αμερικανικές σχέσεις πρέπει να διέρχονται μία από τις καλύτερες περιόδους τους, αν κρίνουμε από τον τρόπο που ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς χαιρέτισε τον "καλό του φίλο Τζεφ": «Έχω την τύχη να συνεργάζομαι πολύ στενά με τον Τζεφ».

Με το μικρό όνομα, που δείχνει στενές σχέσεις, μπορεί ένας υπέρμαχος του αγώνα κατά του ιμπεριαλισμού, να αποκαλεί τον εκπρόσωπο του καπιταλισμού; Επειδή δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο Παππάς απέβαλε την επαναστατικότητά του, θεωρώ πως μάλλον έπεισε τον Αμερικανό πρεσβευτή να γίνει μαρξιστής. Μπορεί και να εγγραφεί σε κάποια Συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ.

Θέμα όμως έγινε και ο άλλος επαναστάτης, ο πρωθυπουργός της χώρας, στον γερμανικό Τύπο: «Ο πάλαι ποτέ επαναστάτης Τσίπρας υλοποιεί τα μνημόνια με την μεγαλύτερη συνέπεια», γράφηκε. Όχι κύριοι… Δεν είναι πάλαι ποτέ επαναστάτης ο πρωθυπουργός μας. Είναι εσαεί επαναστάτης, απλός αλλάζει ο στόχος.

Σήμερα, επαναστατεί εναντίον της πρότερης Επανάστασης, που έκανε. Και μόλις βρεθεί στην αντιπολίτευση θα επαναστατεί εναντίον της νυν, και θα ενδυθεί το ένδυμα του 15μελούς, των καταλήψεων και των διαδηλώσεων. Είναι απλό. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Ο Τσίπρας θα είναι πάντα επαναστάτης.

Τι γελοιότητες ακούμε. Πάνε να μας τρελάνουν: «Άλλο Macedonia στα λατινικά και άλλο... Makedonija στα σλάβικα»! Η απίστευτη δήλωση για την ονοματοδοσία των Σκοπίων, έγινε από έναν ογκόλιθο της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Ναι. Από αυτούς στους οποίους αναθέσαμε να μας σώσουν.

Τόση φτώχεια επιχειρημάτων κατά την εκτέλεση των εντολών. Και τόση περιφρόνηση στον λαό, που πιστεύουν ότι αποτελείται από ηλίθιους;

Να και οι Βούλγαροι, που βγάζουν σιγά-σιγά τα απωθημένα τους. «Έλληνες, δεν έχετε απόλυτο δίκαιο για τη "Μακεδονία"», είναι τίτλος βουλγαρικού δημοσιεύματος, με αφορμή το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης. Είναι παρμένο από την ιστοσελίδα του VMRO -Βουλγαρικό Εθνικό Κίνημα-, με επικεφαλής τον νυν υπουργό Άμυνας της Βουλγαρίας, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ.

Εμφανίζονται πανό που γράφουν: "Μοισία, Θράκη, Μακεδονία" και "VMRO η Μακεδονία είναι Βουλγαρική", και κείμενο: «Δεν είστε αρκετά σωστοί Έλληνες που διαμαρτύρεστε στη Θεσσαλονίκη. Εμείς οι Βούλγαροι, βρισκόμαστε, φυσικά, πίσω από τους αδελφούς μας στη "Μακεδονία" στη διαμάχη για το όνομα. Κανείς δεν μπορεί να στερήσει, τελείως, από το λαό της "Μακεδονίας" το όνομα που χρησιμοποιούσαν οι πρόγονοί μας».

Ο "προοδευτικός" Δημήτρης Χατζησωκράτης, της ΔΗΜΑΡ, καταγγέλλει την συμμετοχή της ευρωβουλευτού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύας Καϊλή, στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη. Το μέλος της ΕΕ της ΔΗΜΑΡ και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δήλωσε:

«Σε όσους και όσες μου λένε "να την χαίρεστε την ευρωβουλευτίνα σας με την παρουσία της στο συλλαλητήριο", απαντώ ξεκάθαρα: ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΗΝ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ! Έτσι σίγουρα δεν χτίζουμε την σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα»!

«Υπάρχει η ελευθερία ο καθένας να επιλέγει αυτό που νιώθει ότι τον εκφράζει», απάντησε η Εύα Καϊλή. Προθέτω: Ο προοδευτικός Χατζησωκράτης θέλει να κτίσει την σοσιαλδημοκρατία. Η Καϊλή θέλει να κτίσει την Ελλάδα. Ο καθένας με τις αξίες του και τις ευαισθησίες του.