Skip to main content

Η Fena προωθεί την ανακύκλωση

Κινήσεις και δράσεις της εταιρίας για την προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση ενέργειας.
Την προστασία του περιβάλλοντος προωθεί και ενσωματώνει στις εγκαταστάσεις και τα καταστήματά της η εταιρία ΦΑΝΝΥ ΑΕ.

Σε όλα τα καταστήματα Fenafresh έχει δημιουργηθεί μια «Πράσινη Γωνία» που αποτελείται από δύο οικολογικές κατασκευές, αφιερωμένες σε οικολογικά προϊόντα, ενώ προσφέρεται και η δυνατότητα ανακύκλωσης παλιών ρούχων μέσω ειδικών κάδων ανακύκλωσης.

Πρόσφατα, για τη στήριξη της ενέργειας των καταστημάτων FENA και Fenafresh «Ανακυκλώστε τα ρούχα σας και κερδίστε» στήθηκε περίπτερο στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos που παρείχε στο κοινό βιοδιασπώμενες σακούλες προς ανακύκλωση των παλιών ρούχων.

Ακόμα για την εξοικονόμησης ενέργειας στους χώρους των καταστημάτων και των  γραφείων της εταιρίας , φωτοκύτταρα έχουν αντικαταστήσει τους συμβατικούς διακόπτες, χρησιμοποιούνται αποκλειστικά λαμπτήρες χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, το βάψιμο όλων των κτηρίων της εταιρίας γίνεται με υδατοδιαλυτά χρώματα, το χαρτί που χρησιμοποιείται στην εταιρία είναι ανακυκλωμένο και σταδιακά αντικαθιστώνται οι σακούλες των καταστημάτων με ανακυκλώσιμες.

Επίσης προς αυτήν την κατεύθυνση, συλλέγεται βρόχινο νερό για περαιτέρω χρήση στο κτήριο logistics της εταιρίας, ανακυκλώνονται όλες οι παλιές συσκευές, αποσύρονται όλα τα παλιά φορτηγά και ανακυκλώνονται οι παλέτες της αποθήκης.

Σημειώνεται ότι ήδη από την εταιρία έχουν ανακυκλωθεί 10,8 τόνοι παλιών περιοδικών, 4,7 τόνοι παλιού προωθητικού υλικού, 37,2 τόνοι χαρτονιού και 9 τόνοι ρούχων.