Skip to main content

Η φαεινή ιδέα του δήμου Θεσσαλονίκης για την αφαίρεση πινακίδων

Τι ζήτησε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ από τον Ράμα, τα οικόπεδα φιλέτο που αγόρασε βουλγαρική εταιρεία στη Χαλκιδική και η φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης.

Στη Σύνοδο Κορυφής της Αδριατικής Χάρτας στην πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου, Ποντγκόριτσα, έδωσε το παρόν ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς και ζήτησε από τις χώρες της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της Αλβανίας κατά την συνάντησή του με τον Έντι Ράμα, να συνεχίσουν τη συνεργασία και να καταπολεμήσουν τη διαφθορά.

Να ζητά από τον Ράμα να καταπολεμήσει τη διαφθορά, είναι το καλύτερο ανέκδοτο του αιώνα. Είναι σα να ζητά από το Καρανίκα να αριστεύει, την ώρα που ο προοδευτικός μπαρίστας-σύμβουλος στρατηγικής θεωρεί την αριστεία χολέρα. Θες να κολλήσει τέτοια αρρώστια ο άνθρωπος;

Γράφει ο θρακιώτικος Τύπος ότι σε κάποιες περιοχές, όπως στο Διδυμότειχο του νομού Έβρου, αρκετοί κάτοικοι αναγκάζονται να ψάχνουν κρεβάτι εντατικής ακόμη και στη γειτονική Τουρκία και συγκεκριμένα στην Αδριανούπολη, η οποία απέχει περίπου 30 χιλιόμετρα. [Δεν πηγαίνουν στην Τουρκία λόγω έλλειψης κρεβατιών, αλλά είναι πολιτική του Πολάκη για την συναδέλφωση των λαών].

Ο Τραμπ δεν συμφωνεί με τις κυρώσεις στη Ρωσία, αλλά όπως δήλωσε: «Υπέγραψα στο όνομα της εθνικής ενότητας». Κοίτα τώρα, που ο ΣΥΡΙΖΑ γράφει παγκόσμια ιστορία. Και οι ΣΥΡΙΖΑίοι ψηφίζουν τα πιο αντιλαϊκά μέτρα που πήρε ποτέ η Ελλάδα, αλλά «υπογράφουν στο όνομα της κομματικής ενότητας». [Δεν μάθαμε αν ο Τραμπ υπέγραψε κλαίγοντας, σαν τον Σπίρτζη].

Η ελληνική κυβέρνηση αρνήθηκε κατηγορηματικά να επιβληθούν κυρώσεις στη Βενεζουέλα. Αυτός είναι και ο λόγος που η απόφαση της Ε.Ε. τελικά δεν προβλέπει κυρώσεις. «Οποιεσδήποτε κυρώσεις θα μπορούσαν να έχουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα» φέρεται να υποστήριξε η ελληνική κυβέρνηση. Τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, όμως, τις υπερψήφισε η ελληνική κυβέρνηση, παρ’ όλο που βλάπτουν τα ελληνικά συμφέροντα.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ, που ήξερε ότι τα Σκόπια θα κατέβαιναν ως Μακεδονία, όχι μόνο δεν επενέβη, αλλά τιμώρησε την Ελλάδα. Και ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, έστειλε μήνυμα ότι το μέλλον των Δυτικών Βαλκανίων είναι στη Δύση. Πρόκειται για αυθαίρετη πράξη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, ή μας στέλνουν μήνυμα να δεχθούμε την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ;

Φαεινή η ιδέα του Δήμου Θεσσαλονίκης, με αφαίρεση πινακίδων για όσους αδιαφορούν για την πληρωμή των προστίμων. Πολλή ήπια όμως είναι η τιμωρία. Τι θα έλεγε ο αρμόδιος σύμβουλος για βγάλσιμο νυχιών ή δοντιών με τανάλια; Βρίσκω πιο αποτελεσματικό αυτό το μέτρο. [Και θα χρειαστεί μια ακόμη δημοτική αστυνομία να ελέγχει εκατοντάδες χιλιάδες αυτοκίνητα, αν οφείλουν στο Δήμο;]

Βουλγαρική εταιρία αγόρασε τέσσερα οικόπεδα φιλέτο στο Ν. Μαρμαρά. Σε λίγο, πηγαίνοντας στη Χαλκιδική, για να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε θα πρέπει να μάθουμε ρώσικα ή βουλγάρικα.

Τι σημαίνει η φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης, που αποφάσισαν οι δανειστές και εκτελούν οι κυβερνώντες, το είπε ο Αριστοτέλης: Προϋπόθεση για την επιβίωση της δημοκρατίας θεωρεί «την ύπαρξη μιας ισχυρής μεσαίας τάξης, αφού οι πλούσιοι επιδιώκουν την εγκαθίδρυση ολιγαρχίας, ενώ οι φτωχοί ρέπουν προς την οχλοκρατία και την κατάργηση του νόμου, που προστατεύει τους πλούσιους συμπολίτες τους».