Skip to main content

Η εξωστρέφεια της επιχειρηματικότητας στη συνέλευση της ΕΕΔΕ

Στη συνέλευση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, επιχειρηματίες, αρχές του τόπου, εκπρόσωποι παραγωγικών τάξεων, στελέχη και managers.

Τον απολογισμό των ενεργειών του Τμήματος Μακεδονίας της ΕΕΔΕ για το 2016 και τον προγραμματισμό δράσης για το υπόλοιπο έτος 2017 παρουσίασε ο Πρόεδρος του Τμήματος Μακεδονίας της ΕΕΔΕ κ. Απόστολος Αιγυπτιάδης κατά τη διάρκεια της 49ης ετήσιας τακτικής συνέλευσης των μελών της εταιρείας, που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα 22 Μαΐου 2017, σε αίθουσα του Ξενοδοχείου ELECTRA PALACE. Στη Συνέλευση παραβρέθηκε και χαιρέτισε τους συμμετέχοντες ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΕΔΕ, κ. Ντίνος Λαμπρινόπουλος.

«Επιχειρηματικός μας στόχος και όραμά μας είναι να δημιουργήσουμε μέσα στην ΕΕΔΕ τις προϋποθέσεις εκείνες έτσι ώστε με τη συνεχή ανανέωση, σε πρόσωπα και ιδέες καθώς και με τη συνεχή παροχή εκπαίδευσης σε νέα ρεύματα και μεθόδους του Μάνατζμεντ και με την εξωστρέφεια προς τις επιχειρήσεις και την κοινωνία, να δημιουργηθεί μια θερμοκοιτίδα επιχειρηματικού Μάνατζμεντ, ικανής να διαμορφώνει στρατηγική ανοιχτών οριζόντων για την ευημερία της Οικονομίας και της Κοινωνίας μας», τόνισε στην ομιλία του ο κ. Αιγυπτιάδης.

Συνολικά πάνω από 1.500 άτομα παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις και τα επιμορφωτικά προγράμματα της ΕΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη παρά τις δυσμενείς συνθήκες από την οικονομική και χρεωστική κρίση που διέρχεται η χώρα μας. «Το ξεκάθαρο μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε προς όλους αυτή τη στιγμή είναι ότι η ανάπτυξη και η εκπαίδευση των Στελεχών είναι πλέον ζήτημα επιβίωσης των οικονομικών μονάδων και καθοριστικό στοιχείο για την αποτελεσματικότητα κάθε οργανισμού».

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της συνέλευσης ακολούθησε η καθιερωμένη τελετή υποδοχής των νέων Μελών του Τμήματος, για το χρονικό διάστημα 1.5.2016 έως 30.4.2017.

«Επιθυμούμε με την τελετή αυτή να σας εκφράσουμε τις πιο θερμές μας ευχαριστίες για την ένταξή σας στα Μέλη της ΕΕΔΕ», τόνισε στο χαιρετισμό του ο κ. Αιγυπτιάδης «που κατά γενική ομολογία αποτελούν την πιο δυναμική παρουσία επιχειρηματιών, επιχειρήσεων και επαγγελματιών manager στο ελληνικό χώρο»

Στη συνέχεια παραδόθηκε χρηματική επιταγή στον Πρόεδρο του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής κ. Νικόλαο Πέντζο, αποτέλεσμα της 10ης Εκδήλωσης Κοινωνικής Υπευθυνότητας που διοργανώνει κάθε χρόνο το Τμήμα Μακεδονίας της ΕΕΔΕ, έχοντας ως στόχο την οικονομική και ηθική συμπαράσταση του έργου φιλανθρωπικού ιδρύματος που για το 2017 ήταν το Δημοτικό Βρεφοκομείο Άγιος Στυλιανός.

Στο δεύτερο μέρος της 49ης Συνέλευσης Μελών του Τμήματος Μακεδονίας της ΕΕΔΕ, ο Πρόεδρος του Τμήματος κ. Απόστολος Αιγυπτιάδης απένειμε τιμητική πλακέτα στον Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΜΑΣΟΥΤΗΣ Α.Ε., κ. Διαμαντή Μασούτη, σε ένδειξη τιμής και αναγνώρισης της υποστήριξής του προς το έργο της ΕΕΔΕ αλλά και για την προσφορά του στην κοινωνία και στην οικονομία της Βόρειας Ελλάδας. Στη συνέχεια ο κ. Σάββας Τορτοπίδης, Διευθυντής Πληροφορικής της Δ. Μασούτης Α.Ε., αναφέρθηκε στη σαρανταπεντάχρονη και πλέον ιστορική διαδρομή της επιχείρησής του, η  οποία διαθέτει τη στιγμή αυτή το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ σε πανελλαδικό επίπεδο βρίσκεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες αλυσίδες.  Αριθμητικά, η Δ. Μασούτης Α.Ε., το 2017 διαθέτει 266 καταστήματα, 244 καταστήματα λιανικής και 22 καταστήματα χονδρικής Cash & Carry, καλύπτει γεωγραφικά όλους τους νομούς της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας, την Ήπειρο, την Εύβοια, τη Φθιώτιδα και τα νησιά Λήμνο, Λέσβο, Χίο και Θάσο και απασχολεί περισσότερους από 6.700 εργαζόμενους. Επί σειρά ετών συγκαταλέγεται ανάμεσα στις ελληνικές εταιρίες ως ένα best place to work.

Στη συνέλευση παρευρέθηκαν, εκτός από τα Μέλη της ΕΕΔΕ, επιχειρηματίες, αρχές του τόπου, εκπρόσωποι παραγωγικών τάξεων, στελέχη και managers.