Skip to main content

Η «έξοδος» Κιμούλη και το «όχι» της Βρετανίας στο πελατειακό κράτος

Το γύρισμα της πλάτης στον παλαιοκομματισμό, η αύξηση στις αποποιήσεις κληρονομιάς και η άρνηση των Τούρκων στην ενσωμάτωση του δυτικού τρόπου ζωής.

Ο «κομματικός επίτροπος» του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε τον Κιμούλη στην έξοδο του ιδρύματος Νιάρχου. Καταγγέλλει «εσωκομματικές διαπραγματεύσεις» και στηλιτεύει τις ενέργειες του διορισμένου από το ΥΠΟΙΚ διευθύνοντα συμβούλου. Αφήνει και αιχμή για διαδικασίες που μελλοντικά μπορεί να προκαλέσουν υπόνοιες αδιαφάνειας.

Το θέμα με τον Κιμούλη είναι πως άργησε πολλές δεκαετίες να καταλάβει ποιος είναι ο χώρος στον οποίο βρίσκεται [αν είναι πραγματικοί οι λόγοι που επικαλείται]. Όχι τι νομίζει πως είναι ή τι θα ήθελε να είναι, αλλά τι πράγματι είναι αυτός ο πολιτικός χώρος, πόσα χρόνια πρέπει να ζήσει κάποιος για να τον καταλάβει; Δεν έχει δει πώς συμπεριφέρθηκαν επίλεκτα στελέχη της Αριστεράς, καθ’ όλη την διάρκεια της μεταπολίτευσης; Δεν είχε γνώση τι και πώς έδρασε η «προοδευτική» γενιά του Πολυτεχνείου;

Κατάλαβαν οι πολιτικοί ότι ο λαός τους γυρίζει την πλάτη; Η τηλεμαχία ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ στον ΑΝΤ1, με Τζανακόπουλο και Κικίλια, συγκέντρωσε 5% τηλεθέαση, και την ίδια ώρα ο ΑΛΦΑ έπιανε 24%. Το μήνυμα στον παλαιοκομματισμό, όλων των χρωμάτων, είναι ισχυρό. Δεν πιστεύω όμως ότι ιδρώνει το αυτί των εθνοσωτήρων μας. Θα συνεχίσουν την ίδια καταστροφική πολιτική, αφού άλλωστε αυτές είναι και οι ικανότητές τους.

Οι εκλιπόντες πρόγονοι κληροδότησαν την όποια περιουσία κατάφεραν να αποκτήσουν εν ζωή, αλλά οι κληρονόμοι, αδυνατούν να κάνουν αποδοχή κληρονομίας, μετά τα τόσα βάρη στην ακίνητη περιουσία και την συρρίκνωση των εισοδημάτων του. Παίρνει το κράτος τα ακίνητα, και μάλλον θα τα ξεπουλήσει στα κοράκια που ετοιμάζονται.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής του Βελγίου έχει απορρίψει 12 βίζες Τούρκων ιμάμηδων επειδή τα τζαμιά που θα κήρυτταν δεν είναι αναγνωρισμένα από το βελγικό κράτος. Να σημειωθεί, ότι στο Βέλγιο ενώ υπάρχουν νόμιμα τζαμιά συνεχίζουν να λειτουργούν και παράνομα κι αυτό είναι απάντηση σε όσους υποστηρίζουν ότι το τζαμί στον Βοτανικό θα «εξαφανίσει» τα παράνομα τζαμιά σε υπόγεια διαμερίσματα και πάρκινγκ της Αθήνας.

Δεν είναι να απορείς, που η Ελλάδα επιτρέπει τα παράνομα μεστζίτ, αφού μπορούν κάποια να λειτουργήσουν με νόμιμες διαδικασίες;

Γνωρίζουν οι Υπηρεσίες, ότι το Millî Görüş, η «ηγέτιδα οργάνωση» της τουρκικής διασποράς δεν επιτρέπει την ενσωμάτωση των Τούρκων μουσουλμάνων στον δυτικό τρόπο ζωής και αρνείται την υιοθέτηση δυτικών αξιών. Και αν κάποιοι Τούρκοι το ξεχνούν, τους το υπενθύμισε ο Ερντογάν πριν από δύο χρόνια σε ομιλία του στην Γερμανία, καλώντας τους εκεί Τούρκους να διατηρήσουν τον τουρκικό τρόπο ζωής και να μη ενσωματωθούν.

Η Ανεξάρτητη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας στην Βρετανία αποφάσισε να απαγoρεύσει στους εκλεγμένους στη Βουλή των Κοινοτήτων να απασχολούν μέλη της οικογένειάς τους ή πρόσωπα με τα οποία διατηρούν στενές επιχειρηματικές σχέσεις, ως συμβούλους. «Πιστεύουμε πως η απασχόληση "συγγενών" δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες πρακτικές απασχόλησης που απαιτούν δίκαιες και ανοικτές προσλήψεις προκειμένου να προωθηθεί η ποικιλομορφία», δήλωσε η πρόεδρος, Ρουθ Έβανς.

Δεν έχω την αφέλεια να πιστεύω ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί στην Ελλάδα. Αλλά οι υπουργοί του «ηθικού πλεονεκτήματος», μπορούν να μας πουν με τι ακριβώς ασχολείται το πολυάριθμο συγγενολόι που διόρισαν; Ξέρουν τουλάχιστον να ψήνουν καφέ;