Skip to main content

Η εξαγορά της Βερόπουλος από τη Σκλαβενίτης δημιουργεί νέα δεδομένα

Νέα δεδομένα για το λιανεμπόριο δημιουργεί η απόκτηση της «Βερόπουλος» από τη «Σκλαβενίτης», η οποία επισήμως ανακοινώθηκε εχθές.

Νέα δεδομένα για το λιανεμπόριο δημιουργεί η απόκτηση της «Βερόπουλος» από τη «Σκλαβενίτης», η οποία όπως επισήμως ανακοινώθηκε εχθές, θα υλοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση του εταιρικού μετασχηματισμού του ομίλου Βερόπουλου και τον διαχωρισμό των δραστηριοτήτων του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Μετά την συμφωνία των δύο εταιρειών δημιουργείται ένας μεγάλος ελληνικός όμιλος στην αγορά λιανικής και cash & carry που θα λειτουργεί συνολικά 342 καταστήματα πανελλαδικά και θα έχει τζίρο άνω των 2 δισ. ευρώ.

Πριν την εξαγορά της «Βερόπουλος», έλαβαν χώρα τους τελευταίους μήνες, η απόκτηση του 60% της Χαλκιαδάκης στην Κρήτη, έναντι τιμήματος 25 εκατ. ευρώ και η εξαγορά του 100% της Makro Cash & Carry έναντι 65 εκατ. ευρώ.

Μέσα από τις παραπάνω κινήσεις γίνεται φανερό ότι η οικογένεια Σκλαβενίτη είναι αποφασισμένη να πρωταγωνιστήσει στον κλάδο, τόσο στο λιανεμπόριο τροφίμων όσο και στο χονδρεμπόριο τροφίμων και αναλώσιμων ειδών.

Η μέγα κίνηση ειδικά, με την εξαγορά της «Βερόπουλος», ανοίγει πιθανότατα νέο κύκλο εξαγορών και συγχωνεύσεων στον κλάδο και όλοι περιμένουν να δούνε τι ενδεχομένως θα κάνουν οι υπόλοιποι μεγάλοι του κλάδου και πιο συγκεκριμένα η «Μαρινόπουλος», ο «Μασούτης», τα «ΑΒ Βασιλόπουλος».

Όπως έχει λεχθεί από παράγοντες του κλάδου, προ των θυρών βρίσκεται νέος κύκλος συγκέντρωσης με κινήσεις στις οποίες θα πρωτοστατήσουν εκείνοι που διαθέτουν τα κεφάλαια ή, που έχουν πρόσβαση σε τραπεζικό χρήμα με σχετικά συμφέροντες όρους δανεισμού.