Skip to main content

Τα λόγια της Ραχήλ για τη Ζωή και το Δεν Πληρώνω στο ΕΣΠΑ

Το «ευέλικτο» νέο κυβερνητικό σχήμα, η υπουργοποίηση του Πελεγρίνη και τα τα συγκινητικά λόγια της Ραχήλ Μακρή για τη Ζωή.

Όποια κυβέρνηση έζησα, επρόκειτο να είναι «ολιγομελής και ευέλικτο σχήμα». Πρέπει τελικά να συνειδητοποιήσω, ότι αυτό συμβαίνει όταν πρόκειται για κυβερνήσεις κάτω των 50 υπουργών. Μέχρι 50 είναι ολιγομελείς και ευέλικτες. Από 50 και πάνω είναι πολυμελείς.

Άιντε να καταλάβεις τώρα… Πώς εξηγείται η τοποθέτηση του Θεόδωρου Δρίτσα στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όταν ο ίδιος επιμένει ακόμα να τάσσεται κατά της ιδιωτικοποίησης των λιμανιών, ενώ είναι αυτός που πρέπει να τα ιδιωτικοποιήσει;

Τον Πελεγρίνη ως ηθοποιό τον πήραν στην κυβέρνηση, ή ως πανεπιστημιακό; Αν είναι το δεύτερο, ο Στάλιν θα έχει βάλει το χέρι του. Απέκτησαν και οι «γνωστοί άγνωστοι» εκπροσώπηση στην Βουλή, μια και τους προστάτευε το άτομο και ως Πρύτανης.

Ακόμη μια φορά, ελληνική κυβέρνηση υπόσχεται καταπολέμηση της διαφθοράς. Μάλλον θα την ψάχνουν σε άλλη χώρα, για να μη μπορούν να την βρουν τόσες δεκαετίες. Κι αν τύχει και την βρουν, τους δείχνει τα κοφτερά δόντια της και όπου φύγει-φύγει οι λεβέντες, που ανέλαβαν να την συντρίψουν.

Μεγάλη έκπληξη. Έχουμε υπουργείο Βιομηχανίας, αλλά τις βιομηχανίες τις κλείσαμε. Εκτός και αν επικρατήσουν οι ιδεοληψίες της κυβέρνησης και αποκτήσουμε βιομηχανίες κρατικές (αν είναι και τροφίμων θα παρασκευάζει και τα γεμιστά της η Φωτίου).

Με μπέρδεψε ο Σπίρτζης. Έδωσε θρησκευτικό όρκο, αλλά έχει κρεμασμένη την φωτογραφία του Βελουχιώτη στο γραφείο του. Ήταν θρησκευόμενος ο Βελουχιώτης; Πού προσευχόταν, στον σταυρό ή στο σφυροδρέπανο; (ο Μαδούρο πάντως, όταν επισκέφτηκε την Βενεζουέλα ο Πάπας, του έκανε δώρο έναν σταυρό, σε σχήμα… σφυροδρέπανου. Να που συνδυάζονται όλα).

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση, έπραξε σε 20 μέρες όσα δεν έκανε σε επτά μήνες η «πρώτη φορά Αριστερά». Δεν θέλω να είμαι κακός μάντης, αλλά δεν ξέρω γιατί η «δεύτερη φορά Αριστερά» θα είναι καλύτερη από την πρώτη. Θα μου πεις βέβαια, τώρα είναι υπουργός η Ντόρκα Τζάκρη. Ναι, υπάρχει άλλο κλίμα. (Επί τη ευκαιρία, είναι αλήθεια ότι η Ντόρκα ξέχασε το ασυμβίβαστο, ως διευθύντρια σε κρατικό τομέα;)

Εσείς εκεί στη Ν.Δ., αντιλαμβάνεστε ότι αν φύγει ο Μεϊμαράκης θα γίνεται σκορποχώρι; Υπάρχουν καταστάσεις που δεν κοιτάζει κανείς ποιο είναι το καλό και ποιο το κακό, αλλά τι είναι αναγκαίο στη δεδομένη στιγμή. Μπορεί ο νέος να είναι καλός, αλλά κι ο παλιός είναι αλλιώς.

Ο υπεύθυνος του τομέα Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση πως επί οκτώ μήνες δεν προχώρησε σε καμία απορρόφηση από το ΕΣΠΑ. Λογικό είναι. Ο αρμόδιος Γενικός Γραμματέας ΕΣΠΑ κ. Χαρίτσης, που έγινε τώρα υπουργός, ήταν ηγετικό στέλεχος του κινήματος "Δεν πληρώνω - δεν πληρώνω". Άρα, ήταν συνεπής στις ιδέες του.

Συγκινητικά τα λόγια της Ραχήλ στην Κωνσταντοπούλου. Έγραψε: «Έζησα υπέροχες στιγμές δίπλα σου και αισθάνομαι την τιμή να ανήκω στους ανθρώπους σου στις λαμπρές μα λυπημένες μέρες της κρίσης. Λίγοι πολιτικοί είναι στις μέρες μας τόσο λαμπροί όσο εσύ. Είμαι επίσης περήφανη που σε ακολούθησα χωρίς δισταγμό, που ταυτίστηκα με τον τρόπο που σκέφτεσαι και που εκτιμάς τους κινδύνους». Πώς το λέει ο λαός; Άμα δεν ταιριάζαμε δεν θα συμπεθεριάζαμε.

Καλλισθένης