Skip to main content

Η ΕΥΑΘ θυμάται την... επέτειο της χιονόπτωσης και καλεί σε εγρήγορση

Μετά το περσινό πάθημα, η ΕΥΑΘ εφιστά την προσοχή στα νοικοκυριά ενόψει ενδεχόμενης κακοκαιρίας και παγετού μέσα στον χειμώνα.

Την... επέτειο της σφοδρής χιονόπτωσης που έπληξε πέρυσι την πόλη της Θεσσαλονίκης και τα προβλήματα που έφερε στην υδροδότηση θυμήθηκε η ΕΥΑΘ, σε ανάρτησή της στο Facebook.

Σημειώνεται ότι στις 10 Ιανουαρίου 2017, ακριβώς πριν έναν χρόνο δηλαδή, ήταν η μέρα που ξεκίνησε να χιονίζει στη Θεσσαλονίκη, γεγονός που προκάλεσε σοβαρά προβλήματα τόσο στο κυκλοφοριακό, όσο και στην υδροδότηση των νοικοκυριών λόγω του παγετού. Μετά το περσινό πάθημα, η ΕΥΑΘ εφιστά την προσοχή ενόψει ενδεχόμενης κακοκαιρίας και παγετού μέσα στον χειμώνα.

«10 Ιανουαρίου 2017. Παγώσαμε, "στεγνώσαμε", μάθαμε. Πριν μας βρει άλλος παγετός, μονώνουμε υδρόμετρα, βρύσες μπαλκονιών, εξωτερικές σωληνώσεις. Κοιτάμε βάνες, υδρορροές, το σύστημα θέρμανσής μας να λειτουργεί κανονικά. Προετοιμαζόμαστε!», αναφέρει στην ανάρτησή της.

Υπενθυμίζεται ότι ο παγετός που επικράτησε εκείνες τις μέρες στη Θεσσαλονίκη προκάλεσε προβλήματα στην υδροδότηση αρκετών περιοχών της πόλης, με συνεχείς διακοπές νερού λόγω παγωμένων σωληνώσεων, ενώ δεκάδες νοικοκυριά με ατομική θέρμανση έμειναν χωρίς ζεστό νερό για αρκετές ημέρες.