Skip to main content

Αυτοί που κυβερνούν τη χώρα και η έγχρωμη επανάσταση στα Σκόπια

Οι πραγματικοί κυβερνήτες του ΣΥΡΙΖΑ, οι απίστευτες δικαιολογίες για το φιάσκο στη Eurovision και η έγχρωμη επανάσταση στα Σκόπια.

Διαψεύδει ο Λάμπρου, ηγετικό στέλεχος των 53+ και μάρτυρας υπεράσπισης τρομοκρατών, ότι υπάρχει εσωτερική αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ ποτέ δεν είπα ότι ο Λάμπρου ή ο Μπαλαούρας είναι εσωτερική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ. Απεναντίας υποστηρίζω πως αυτοί κυβερνούν στην ουσία την χώρα. Αν δεν θέλει ο Μπαλαούρας, ο Τσίπρας δεν κουνάει το δαχτυλάκι του. Τόσο ισχυρός ηγέτης είναι.

Ο Τσακνής μαλώνει όλους, όσοι έκαναν κριτική -φυσικά αρνητική- στην επιλογή του να στείλει στην Eurovision πολίτες, που δεν είχαν την κατάλληλη σχέση με το τραγούδι, όπως το θέλει ο θεσμός. Μπορεί σε ταβέρνα να είναι καλοί, αλλά η Eurovision είναι άλλη υπόθεση.

Είναι νέοι και άφθαρτοι, μακριά από δισκογραφικές εταιρίες, είπε. Κι εγώ με την παρέα μου, έτσι είμαστε, γιατί δεν μας προτίμησε; Το ότι κλείνουν τα αυτιά τους όσοι μας ακούν, όταν τραγουδάμε, έχει σημασία; Για τον Τσακνή όχι.

Υπό την προεδρία του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι και της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι, στο Συμβούλιο για τα θέματα Ενέργειας ΗΠΑ-ΕΕ τονίστηκε η σημασία της σύνδεσης φυσικού αερίου μεταξύ της Βουλγαρίας και της Ελλάδας. Είδες; Όταν ήμαστε καλά παιδιά και ακούμε τους μεγάλους, μάς λένε μπράβο.

Όπως θα μας ξαναπούν μπράβο, όταν θα αποκλείσουμε τους Ρώσους από την προσπάθειά τους να αποκτήσουν την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τον ΟΛΘ. Ο υπουργός Μεταφορών της Ρωσίας, Μαξίμ Σόκολοφ, ενημέρωσε πως οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι έχουν καταθέσει το ενδιαφέρον τους και περιμένουν να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Γιατί δεν τους λέμε, αφού δεν είναι μυστικό, ότι με την ατλαντική στροφή μας, στρατηγικές επιχειρήσεις δεν παίρνουν; Γιατί κοροϊδευόμαστε;

Πώς αλλάζουν τα πράγματα. Ο αρχικά αμερικανοκινούμενος Γκρούεφσκι, τα βάζει τώρα με τους Αμερικανούς, οι οποίοι βαρέθηκαν τα βρόμικα παιχνίδια του. Στον ελεγχόμενο Τύπο του γράφηκε πως η λεγόμενη «Έγχρωμη Επανάσταση» [επειδή βάφουν τα γλυπτά του Γκρούεφσκι] γίνεται από τους Αμερικανούς για να αποκλείσουν από τα Σκόπια Ρώσους και Κινέζους.

Εκφράζεται και ο φόβος, πως αν δεν λυθεί γρήγορα το πρόβλημα με τη ονομασία, μπορεί να επακολουθήσει ομοσπονδοποίηση της χώρας, οπότε η ονομασία «Μακεδονία»… πάπαλα!

Έλεγχος του διαδικτύου και στην Αλβανία. Ο Έντι Ράμα στα αχνάρια του Ερντογάν. Προστίθενται πέντε άρθρα στο σχετικό νόμο, σύμφωνα με τα οποία δημιουργείται ένας νέος φορέας που σκοπό θα έχει την "αστυνόμευση" των ιστοσελίδων. Δεν θα είναι το Δικαστήριο που θα αποφασίζει, αλλά κομματικός Επίτροπος "για το δικαίωμα στην ενημέρωση και για την προστασία των δεδομένων".

Θα λειτουργεί ως λογοκριτής του διαδικτύου έχοντας το δικαίωμα να απαιτεί και να επιβάλει την αφαίρεση από τις ιστοσελίδες όλων των πληροφοριών, των δεδομένων, των σχολίων και των συνδέσμων που κατά την κρίση του (!) δεν θα πρέπει να δημοσιεύονται. Ο Επίτροπος υποκαθιστά έτσι τη δικαστική εξουσία καθώς θα έχει το δικαίωμα ολοκληρωτικής φραγής στην ιστοσελίδα χωρίς δικαστική απόφαση. [Μη το μάθει αυτό ο Παππάς… καήκαμε].