Skip to main content

Η ΕΣΗΕΑ καλεί για εξηγήσεις τον Ξυδάκη για τις δηλώσεις περί ΕΡΤ

Τι ακριβώς υπηρετούν οι απαράδεκτες γενικεύσεις και οι αφορισμοί του κατά των συναδέλφων, διερωτάται η Ένωση των Δημοσιογράφων.

Τον Νίκο Ξυδάκη καλεί να δώσει εξηγήσεις σε σχετική ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ για το αν η θέση του, την οποία εξέφρασε στο οικονομικό φόρουμ των Δελφών «αποτελεί συνισταμένη της κυβερνητικής πλειοψηφίας ή απλή συνιστώσα, ιδιαίτερα μετά την πρόταση του προέδρου της Βουλής και την πρωθυπουργική εξαγγελία για συζήτηση δημιουργίας ενός θεσμικού πλαισίου προστασίας των ΜΜΕ μέσα στη δίνη της κρίσης».

«Την ώρα που το πόρισμα της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ανέδειξε τις χαριστικές πράξεις υπέρ εκδοτών, καναλαρχών και εργολάβων», υπογραμμίζει η ΕΣΗΕΑ, «ο κ. Ξυδάκης είδε μόνο θέμα στην ΕΡΤ».

Το κρίσιμο ερώτημα σύμφωνα με το σωματείο των δημοσιογράφων είναι «τι ακριβώς υπηρετούν οι απαράδεκτες γενικεύσεις και οι αφορισμοί του κατά των συναδέλφων, μετά και την πρόσφατη περιπετειώδη διαδικασία της μη αδειοδότησης των καναλιών, που επέτρεψε τουλάχιστον άλλον ένα χρόνο διαπλοκής μέχρι να κόψει το γόρδιο δεσμό η ολομέλεια του νέου ΕΣΡ». Πάντως, ούτε την ενημέρωση, ούτε τους συναδέλφους αφορούν» καταλήγει η ΕΣΗΕΑ στην ανακοίνωσή της.