Skip to main content

Ο ξεσηκωμός στην Αθήνα για ένα διαιτητικό λάθος υπέρ του ΠΑΟΚ

Η σύλληψη 52χρονου από Αλβανούς τελωνειακούς και η σωστή τοποθέτηση Καμμένου για ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου με την Τουρκία.

Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ δεν «παίρνουν γραμμή» ούτε λογοκρίνονται, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, απαντώντας στη Νέα Δημοκρατία, η οποία με αφορμή σχόλιο δημοσιογράφου για τα αποτελέσματα των γαλλικών εκλογών έκανε λόγο για πολιτικές αθλιότητες στην ΕΡΤ.

Κάποιοι θα θεωρήσουν την απάντηση της ΕΡΤ ως το καλύτερο αστείο που άκουσαν. Εγώ όμως τους πιστεύω. Γιατί να παίρνουν γραμμή από στελέχη του κυβερνητικού κόμματος. Γνωρίζουν καλά ποια είναι η γραμμή και την εφαρμόζουν. Εκτός κι αν ισχύει η εκδοχή, ότι υπάρχουν τόσα κέντρα στο ΣΥΡΙΖΑ που παίρνουν αποφάσεις, ώστε κάθε πρωί ρωτούν αστρολόγο να τους πει τι θα ισχύσει.

[Το καλό με τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ είναι ότι δεν υπάρχουν στο προσωπικό κάποιοι εκτός ΣΥΡΙΖΑ, κι έτσι δεν προξενείται σύγχυση].

Είδατε πώς πονάει, φίλαθλοι των Αθηνών; Ένα διαιτητικό λάθος που ευνόησε τον ΠΑΟΚ, σας ξεσήκωσε. Μήπως είναι ευκαιρία να σκεφθείτε, πόσος πόνος και οργή υπάρχει στους φιλάθλους της Θεσσαλονίκης και όλης της Περιφέρειας, όταν από την αρχή της καθιέρωσης των πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου έχουν αδικηθεί κατάφωρα ομάδες, με περίεργες διαιτησίες;

Σύμφωνα με είδηση που μετέδωσε η αλβανική τηλεόραση, συνελήφθη στο αεροδρόμιο ένας 52χρονος Έλληνας με την κατηγορία ότι μετέφερε κατασκοπευτικό υλικό στην τσάντα του. Πού να καταλάβουν οι Αλβανοί τελωνειακοί, ότι επρόκειτο για μηχάνημα επικοινωνιών, που είναι το πεδίο ενασχόλησης του συλληφθέντος, και την επομένη τον άφησαν ελεύθερο [Παρόμοιο περιστατικό συνέβη και με Ισραηλινό].

Για το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου με την Τουρκία, έκανε λόγο ο Π. Καμμένος: «Εμείς δεν θα προκαλέσουμε θερμό επεισόδιο. Εάν προσπαθήσουν προσβολή εθνικής κυριαρχίας η απάντηση θα είναι συντριπτική για την Τουρκία. Εμείς δεν ακολουθούμε πολιτική Σημίτη-Πάγκαλου τις σημαίες να τις παίρνει ο αέρας. Οι σημαίες αντικαθίστανται με νέες όταν φθαρούν. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε προσβολή της εθνικής κυριαρχίας».

Παρόλο, που η όλη συμπεριφορά του Καμμένου είναι παρεξηγήσιμη, θεωρώ ότι η τοποθέτησή του αυτή είναι σωστή και εντάσσεται στο πλαίσιο της «Αποτρεπτικής απειλής». Η ακολουθούμενη πολιτική «κατευνασμού του θηρίου», που ακολουθούσαμε επί δεκαετίες, απέτυχε παταγωδώς και τα αποτελέσματα τα ξέρουμε.

Δεν υπάρχει στρατηγικό εγχειρίδιο όποιας εποχής και όποιου στρατού, που να μη προτάσσει την αποτρεπτική απειλή ως κύριο μέσο άμυνας. Να γνωρίζει δηλαδή ο εχθρός, ότι θα υποστεί τα ίδια ή και περισσότερα πλήγματα από αυτά που θα καταφέρει. Και σ’ αυτό το παιχνίδι η Άγκυρα παίρνει άριστα. Καιρός να το υιοθετήσουμε κι εμείς.

Αυτό βέβαια δεν αρκεί. Γιατί όχι καταγγελίες στα διεθνή φόρα για την παραβίαση των Συνθηκών στην Ίμβρο; Γιατί όχι επίσκεψη πρωτοκλασάτου υπουργού στο νησί και επίσκεψη στα ελληνικά χωριά;

Πόσα κόμπλεξ κουβαλάνε οι «προοδευτικοί»; Πόσο μίσος γι’ αυτούς που ξεχωρίζουν και δεν μπορούν να τους φτάσουν; Σύμφωνα με καταγγελίες αυτοπτών μαρτύρων, σε στάση του Μετρό, κάποιοι ελεγκτές σταμάτησαν μια ομάδα 7 Ευέλπιδων «ζητώντας με έπαρση, περιπαικτικό ύφος και χαμόγελο ικανοποίησης τις ταυτότητές τους». Ο ελεγκτής των εισιτηρίων, θέλησε να δείξει ότι υπερέχει των αυριανών αξιωματικών μας, και τους έδωσε εντολές. Ο κακομοίρης…