Skip to main content

Η ερώτηση-παγίδα στον Τσίπρα και το καυστικό σχόλιο του Τραμπ

Δημοσιογράφος ρώτησε τον πρωθυπουργό αν επιμένει στην άποψη που είχε εκφράσει προ εκλογής Τραμπ όταν είχε δηλώσει «να μην μας βρει κι αυτό το κακό».

Η ερώτηση ενός Αμερικανού δημοσιογράφου προς τον Αλέξη Τσίπρα προκάλεσε την καυστική παρέμβαση του προέδρου των ΗΠΑ.

Ο δημοσιογράφος ρώτησε τον Έλληνα πρωθυπουργό αν επιμένει στην άποψη που είχε εκφράσει πριν την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ όταν είχε δηλώσει «να μην μας βρει κι αυτό το κακό».

«Μακάρι να το ήξερα αυτό πριν από την ομιλία μου» σχολίασε καυστικά ο πρόεδρος Τραμπ παρεμβαίνοντας προτού απαντήσει ο κ. Τσίπρας.

Στην απάντησή του, αμέσως μετά, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι δεν ένιωσε «να απειλείται» από τον κ. Τραμπ κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους.

«Διαπίστωσα, από τη συνάντηση με τον Πρόεδρο, ότι η προσέγγισή του στα πράγματα και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει την πολιτική, ορισμένες φορές μπορεί να μοιάζει διαβολικός, αλλά γίνεται για καλό. Είχαμε μια εξαιρετικά γόνιμη συνάντηση, δεν αισθάνθηκα ούτε στιγμή να απειλούμαι, μπορούμε να ξεπεράσουμε τις όποιες διαφορές» ήταν συγκεκριμένα η τοποθέτηση του πρωθυπουργού σχετικά με τα όσα έλεγε για τον Ντόναλντ Τραμπ, πριν εκείνος εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ.