Skip to main content

Οι εργαζόμενοι του ΟΛΘ κατέθεσαν ένσταση στο Ελεγκτικό Συνέδριο

Ανακοίνωση της ΟΜΥΛΕ σύμφωνα με την οποία συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις και ενέργειες για ακύρωση της πώλησης της ΟΛΘ Α.Ε.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΛΘ κατέθεσαν σήμερα στο Ελεγκτικό Συνέδριο αίτηση αναθεώρησης κατά της απόφασης του Δικαστηρίου που αφορά στον προσυμβατικό έλεγχο της πώλησης του 67% της ΟΛΘ Α.Ε., ενώ προειδοποιούν ότι θα παρέμβουν κατά της πώλησης και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας ( ΟΜΥΛΕ) η κατάθεση της ένστασης εντάσσεται στις «κινητοποιήσεις με όλα τα μέσα ενάντια στην επιχειρούμενη εκποίηση του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης».

«Δηλώνουμε», προστίθεται στην ανακοίνωση, «πως δεν θα  υποστείλλουμε μέχρι τέλους τη σημαία υπεράσπισης του δημόσιου χαρακτήρα του Λιμένα της Θεσσαλονίκης και των θεσπισμένων εργασιακών σχέσεων, χρησιμοποιώντας κάθε πρόσφορο τρόπο.

«Μετά τη παρέμβαση στο Ελεγκτικό Συνέδριο θα πραγματοποιήσουμε παρέμβαση και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

«Καλούμε το ΤΑΙΠΕΔ και τη Κυβέρνηση έστω και την ύστατη ώρα να  ματαιώσουν την εκποίηση διασφαλίζοντας  το δημόσιο συμφέρον   και την ενεργή  ανάπτυξη  του Λιμανιού  της Θεσσαλονίκης δημιουργώντας  πολλαπλασιαστικά οφέλη στην τοπική και εθνική οικονομία».

Σε ό,τι αφορά στην υπόθεση της ένστασης στο Ελεγκτικό Συνέδριο, σημειώνεται ότι η απόφαση του Ελεγκτικού δεν είχε κοινοποιηθεί και στην ΟΜΥΛΕ παρότι είχε ζητηθεί από το ΤΑΙΠΕΔ. Τώρα  μένει, από το Δικαστήριο, να οριστεί δικάσιμος στην οποία θα συζητηθεί τύποις, δηλαδή το παραδεκτό και, επίσης η ουσία της ένστασης.