Skip to main content

ΕΠΣΜ: Πολιτικά τα αίτια των επεισοδίων στο ματς της Σταυρούπολης

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας σημειώνει σε ανακοίνωσή της πως καταδικάζει κάθε μορφή βίας που εμφανίζεται σε αθλητικούς χώρους.

Τα επεισόδια που σημειώθηκαν μετά τη λήξη της ποδοσφαιρικής αναμέτρησης Ελπίδες Σταυρούπολης - Προοδευτικής Τούμπας χθες (δείτε εδώ), καταδίκασε με ανακοίνωσή της η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας (ΕΠΣΜ).

«Η ΕΠΣΜ και όλο το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο καταδικάζει κάθε μορφή βίας που εμφανίζεται στους αθλητικούς χώρους και ειδικά στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, πόσο μάλλον όταν αυτά τα γεγονότα ξεκινούν από πολιτικές αντιπαραθέσεις οι οποίες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την «αθωότητα» του ερασιτεχνισμού» σημειώνει η Ένωση στο κείμενο της.

Καταδικάζει επίσης, όπως σημειώνει, και καθέναν ο οποίος παίρνει αφορμή από τέτοιου είδους κατακριτέα γεγονότα για να έχει ιδίων όφελος και να δημιουργεί εικόνα «δίκαιου κριτή» του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

«Η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΣ Μακεδονίας θα είναι σε συνεχή συνεργασία με τις διωκτικές αρχές για τη πάταξη αυτών των φαινομένων είτε έχουν πολιτική χροιά είτε προσωπική υστεροβουλία. Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο αντιστέκεται και αυτοπροστατεύται», αναφέρει η Ένωση.

Υπενθυμίζεται ότι χθες μια ακροδεξιά ομάδα 40 ατόμων επιτέθηκε στους οπαδούς της Προοδευτικής οι οποίοι πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρο.