Skip to main content

Η επόμενη μέρα για την Τράπεζα Αττικής - Οι τελευταίες πληροφορίες

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να πουληθεί το 100% της συγκεκριμένης μη συστημικής τράπεζας σε τρίτους και δη ξένους, όπως πληροφορείται η Voria.gr.

Παρά τα όσα κατά καιρούς βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ο κύβος φαίνεται να έχει ριφθεί, σε ό,τι αφορά στο μέλλον της Τράπεζας Αττικής. Και τα δεδομένα να είναι διαφορετικά, σε σχέση με ό,τι πιστεύεται.

Σύμφωνα λοιπόν με τις τελευταίες πληροφορίες, που έρχονται υπόψη της Voria.gr, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να πουληθεί το 100% της συγκεκριμένης μη συστημικής τράπεζας σε τρίτους και δη ξένους. Μολονότι προτάσεις από «τρίτες χώρες» έχουν κατατεθεί (κυρίως από Κίνα, αλλά και από Αραβες και Ιρανούς), η Αθήνα αρνείται να τις συζητήσει κι αυτό γιατί επιδιώκουν να αποκτήσουν τον πλήρη έλεγχο του ιδρύματος.

Τα κυβερνητικά σχέδια όμως είναι διαφορετικά. «Με την Αττικής, θα γίνει ό,τι και στις αρχές του 2000 με την Εμπορική», μας είπε πηγή κοντά στο project. Δηλαδή:
α) θα πουληθεί αρχικά ένα ποσοστό κοντά στο 10% σε στρατηγικό επενδυτή, ενώ
β) θα υπάρχει option για επιπλέον ποσοστό, σε βάθος χρόνου

Πρόθεση της κυβέρνησης, ωστόσο, είναι να μην πουληθεί to 51% της τράπεζας, σε καμία περίπτωση. Το γεγονός ότι η Αττικής δεν υπόκειται στον απευθείας έλεγχο της ΕΚΤ, την κάνει περιζήτητη, τελικώς, για πολλούς.