Skip to main content

Η επίθεση της Τουρκίας στην Ελλάδα και το Gay Pride στο Κοσσυφοπέδιο

Η επίθεση της Τουρκίας στην Ελλάδα για τα δικαιώματα της μειονότητας της Θράκης και η διοργάνωση του πρώτου Gay Pride στο Κοσσυφοπέδιο.

«Σήμερα θυμόμαστε το μαρτυρικό παρελθόν του Ποντιακού Ελληνισμού που υπέστη τον βίαιο ξεριζωμό και τη γενοκτονία», αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας, σε αναρτήσεις του στο Twitter. Αυτός που χειρίζεται τον λογαριασμό του πρωθυπουργού, ρώτησε προηγουμένως τον υπουργό α-Παιδείας, αν συμφωνεί με τον όρο "γενοκτονία"; Και ο Φίλης, με το άδειασμα που του έκανε ο Τσίπρας, δεν διαθέτει φιλοτιμία να παραιτηθεί;

Η αδιαφορία της ελληνικής πολιτείας για υπηρέτηση των εθνικών συμφερόντων, φαίνεται από το γεγονός ότι, αντί να έχουμε την Τουρκία συνεχώς κατηγορούμενη για τα μύρια όσα πράττει σε βάρος μας, απεναντίας η Τουρκία μας βάζει σε θέση απολογούμενου.

Δριμύτατη επίθεση στην Ελλάδα για τα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη εξαπέλυσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. Η Άγκυρα κατηγορεί την Αθήνα, μεταξύ άλλων, ότι δεν σέβεται τα μειονοτικά δικαιώματα του μουσουλμανικού πληθυσμού, ότι αρνείται να αναγνωρίσει τους τοπικά εκλεγμένους μουφτήδες και ότι αρνείται να ιδρύσει μειονοτικά σχολεία σε όλα τα επίπεδα.

Πες, πες, η διεθνής κοινή γνώμη σχηματίζει την εντύπωση ότι το δίκαιο βρίσκεται στην πλευρά της Άγκυρας. Είναι δε χαρακτηριστικό, ότι την κατηγορία την οποία μας προσάπτει, πως δεν αναγνωρίζουμε τους εκλεγμένους μουφτήδες, επειδή διορίζουμε νόμιμους, πρέπει να την απευθύνει στον εαυτό της, διότι το ίδιο ακριβώς πράττει, όπως κι εμείς. Διορίζει τους μουφτήδες, και κατηγορεί εμάς που κάνουμε το ίδιο!

Μετά την επίθεση των ισλαμιστών, οι ενέργειες των οποίων γίνονται για να τρομοκρατούν τα πλήθη, έρχεται ως αποτέλεσμα οι λαοί να δέχονται αδιαμαρτύρητα όλο και περισσότερους τρομονόμους. Αποδεικνύονται πολύ χρήσιμοι οι τρομοκράτες, οι οποίοι ετοιμάζουν τον δρόμο για την παγκόσμια Αρχή, που μας είχε ζαλίσει ο γιος της Μάργκαρετ να την προπαγανδίζει. Ευφυείς αποδεικνύονται οι εμπνευστές και ηθικοί αυτουργοί των πράξεων των δολοφόνων. 

Κι άλλο μεγάλο βιβλιοπωλείο έκλεισε στην Αθήνα. Κάποτε έλεγαν, πως όταν ανοίγει ένα σχολείο κλείνει μια φυλακή. Τώρα λέμε, όταν κλείνει ένα βιβλιοπωλείο, στη θέση του ανοίγει ‘ένα μπαράκι ή σουβλατζίδικο [Τροφή πουλάει το ένα, τροφή και το άλλο, προς τι η στενοχώρια; Στο κάτω-κάτω, κλείνει ακόμη ένα κέντρο προπαγάνδας των αστών που δηλητηριάζουν τις «προοδευτικές» ψυχές].

Μπήκε στο κλαμπ των πολιτισμένων χωρών και το Κοσσυφοπέδιο. Eκατοντάδες άνθρωποι συμμετείχαν στην Πρίστινα στο πρώτο Gay Pride στην ιστορία του. Μαζί με τους διαδηλωτές βάδιζαν ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου Χασίμ Θάτσι, αξιωματούχοι και διπλωμάτες, και φυσικά οι πρεσβευτές των ΗΠΑ και της Βρετανίας.

Δικαιώνεται η στήλη που επί χρόνια επισημαίνει, ότι άλλα είναι τα συμφέροντα των Ισραηλιτών της διασποράς, άλλα των Ισραηλινών κατοίκων του Ισραήλ. Κάποιες φορές ταυτίζονται, κάποιες άλλες όχι. Φάνηκε αυτό, όταν πρόσφατα η UNESCO, με τις «ευλογίες» των ΗΠΑ ανέφερε στο Τελ Αβίβ πως το Όρος του Ναού και οι ιεροί τόποι στη Χεβρώνα και τη Βηθλεέμ αποτελούν «αναπόσπαστο τμήμα της Παλαιστίνης».

Παράλληλα οι ΗΠΑ, απαντώντας στην δήλωση του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπεντζαμίν Νετανιάχου, πως τα Υψίπεδα του Γκολάν ανήκουν οριστικά στο Ισραήλ, δήλωσαν ότι δεν αναγνωρίζουν τις εν λόγω διεκδικήσεις των Ισραηλινών πάνω σε αυτά. Τα παραπάνω σημαίνουν, πως οι Ισραηλίτες της διασποράς επηρεάζουν σήμερα τις ΗΠΑ, και όχι οι Ισραηλινοί. Να ξέρουν οι διπλωμάτες μας, πού να απευθύνονται.