Skip to main content

Η επιστροφή ΓΑΠ στο ΠΑΣΟΚ και η καθυστέρηση του Λαφαζάνη

Η επιστροφή Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ, o 40χρονος Κορωνάκης πάει στρατό και γιατί ο Λαφαζάνης θέλει να καθυστερήσει η διεξαγωγή των εκλογών

Το ΠΑΣΟΚ της Γεννηματά θέλει να επιστρέψει ο γιος της Μάργκαρετ στο κόμμα. Αυτό κι αν είναι βίτσιο. Γιατί όχι και ο Σημίτης; Για Τσοχατζόπουλο δεν λέω, πρέπει να περάσουν λίγα χρόνια. Φαίνεται ότι η Φώφη βγάζει την υποχρέωση, όταν σύμπαν το παλαιό ΠΑΣΟΚ την στήριξε για την προεδρία του κόμματος. Έτσι γίνονται αυτά… Μού δίνεις, σού δίνω.

Πώς θα το αντέξει αυτό ο ελληνισμός; Λέγεται ότι ανάμεσα σε εκείνους που δεν θα βρίσκονται στα ψηφοδέλτια είναι και το ζεύγος Τασίας Χριστοδουλοπούλου και Θοδωρή Δρίτσα. Και καλά ο ελληνισμός, ποιος τον λογαριάζει. Οι λαθρομετανάστες όμως πώς θα αντέξουν την απουσία της ηγερίας τους; Θα μου πεις, τώρα που θα έχει ελεύθερο χρόνο και σύμφωνα με την ιδεολογία της, θα βρεθεί στην Κω για να συμπαρασταθεί τους προσκεκλημένους της.

Ο Λαφαζάνης έχει λόγο να καθυστερεί την προκήρυξη των εκλογών, για να προλάβει να φτιάξει κόμμα. Γι’ αυτό και εκμεταλλεύεται την διερευνητική εντολή. Ο Μεϊμαράκης τι λόγο είχε να το κάνει; Πιστεύει ότι βοηθώντας τον Λαφαζάνη στην καθυστέρηση θα μειώσει την δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ; Ίσως, αλλά ο ίδιος λέγει ότι καταστρέφεται η χώρα. Και μια μέρα καθυστέρησης στη διεξαγωγή εκλογών, η καταστροφή γίνεται μεγαλύτερη.

Το ξαναλέω. Δεν είναι μόνον η Κωνσταντοπούλου που δίνει τόνο γραφικότητας στην πολιτική ζωή της χώρας. Είναι πολλοί. Απλώς, δεν τους δόθηκε σε όλους η κατάλληλη θέση και ευκαιρία για να ξεδιπλώσουν τα προσόντα τους.

Η παραπλάνηση και ο καιροσκοπισμός στις δόξες του. Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος, που συντάχθηκε και με τη συμβολή της συζύγου του υπουργού Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτου, της κ. Heather Gibson, πιστοποιεί ότι «η δραστική αύξηση του (νομοθετημένου) κατώτατου μισθού θα έφερνε σε... χειρότερη θέση τους χαμηλόμισθους και θα προκαλούσε έντονες αναταράξεις στην αγορά εργασίας και στην απασχόληση». Τέτοιο θα είναι και το νέο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ;

Την ώρα της Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας επέλεξε νεαρό ζευγάρι Ρομά να αρπάξει χρήματα από ηλικιωμένο, μέσα στον Ι. Ν. Αγίων Αναργύρων της Πάτρας. Εδώ μπορεί να πει κανείς στην κυριολεξία «δεν έχουν τον Θεό τους».

Για όσους δεν καταλαβαίνουν, ή δεν θέλουν να καταλάβουν. Σε ένα off-the-record σχόλιο προς τους δημοσιογράφους, η εκπρόσωπος της ισραηλινής πρεσβείας στο Βερολίνο, Adi Farjon, δήλωσε ότι το Ισραήλ δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για την πλήρη εξομάλυνση των σχέσεων με την Γερμανία. Είναι προς το συμφέρον του Ισραήλ, είπε, να διατηρήσει τη γερμανική ενοχή για το Ολοκαύτωμα, για να βοηθάει η Γερμανία την χώρα της.

Μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι, η χώρα πλέον φρουρείται καλώς. Ο 40χρονος Κορωνάκης, μέχρι χτες Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, υποχρεώθηκε μετά τις αποκαλύψεις να παρουσιαστεί στο στρατό. Αρκετά «δοξάστηκε κρυπτόμενος».

Ξένοι υπήκοοι (κυρίως Γερανοί) είναι οι 69 από τους 78 συλληφθέντες για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στις Σκουριές. Περιφερόμενοι οι «διαδηλωτές» που χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με πλήρη εξοπλισμό κατά των αστυνομικών, ίσως και επαγγελματίες, γνωστού όντος ότι στην Γερμανία υπάρχουν γραφεία που νοικιάζουν διαδηλωτές, όπως αποκαλύφθηκε με τα γεγονότα της Ουκρανίας.

Καλλισθένης