Skip to main content

Η επίσκεψη Τσίπρα στην Αβάνα και η ανθελληνική πολιτική του Ράμα

Να προσέχει μόνο ο Τσίπρας, μη και σηκωθεί από τον τάφο του ο Φιντέλ Κάστρο και του ζητήσει εξηγήσεις που τον κορόιδεψε.

Για την Κούβα αναχωρεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να παραστεί σε εκδήλωση που διοργανώνεται στη μνήμη του Φιντέλ Κάστρο. Ανακοινώθηκε ότι θα παραστούν επίσης και οι αμφιλεγόμενοι δικτατορίσκοι της Λατινικής Αμερικής, ενώ η Βόρεια Κορέα κήρυξε τριήμερο πένθος.

Αν κατάλαβα καλά, το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα είναι ότι μας εντάσσει για τα καλά στην τριτοκοσμική κοινότητα, παρέα με περιθωριακούς «ηγέτες» υποβαθμισμένων χωρών. Θα μου πεις, αυτό το όνειρο είχε από την εποχή των καταλήψεων, βρήκε ευκαιρία να το υλοποιήσει.

Τουλάχιστον, θα πάρει ιδέες για το πως ο μέσος μηνιαίος μισθός στην Κούβα είναι 21 ευρώ και θα μπορεί να συζητήσει με τον Μαδούρο, πώς χρησιμοποιεί τον στρατό της Βενεζουέλας όταν οι υπήκοοί του εφορμούν στα σούπερμάρκετ, μήπως και βρουν κάτι τις για να επιβιώσουν.

Να προσέχει μόνο, μη και σηκωθεί από τον τάφο ο Φιντέλ Κάστρο και του ζητήσει εξηγήσεις που τον κορόιδεψε - κι αυτόν. Γιατί ο δικτάτορας της Κούβας είχε στείλει στον επαναστάτη Αλέξη συγχαρητήριο τηλεγράφημα για το «υπερήφανο όχι» του δημοψηφίσματος του θέρους 2015. Πού να φανταστεί ότι το «όχι» σήμαινε «ναι» στο χειρότερο Μνημόνιο.

Με την αναβάθμιση της κας Νοτοπούλου θα εκλείψουν και οι άνεργοι στην Θεσσαλονίκη. Προεκλογικά μάς είχε διαβεβαιώσει ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει 300.000 νέες θέσεις εργασίας. Σύμφωνα με τα πληθυσμιακά δεδομένα στη Θεσσαλονίκη αναλογούν κοντά στις 50.000 θέσεις. Πιστεύω πως εντός των ημερών θα αρχίσει τις προσλήψεις η «αντ’ αυτού». [Ας είναι και 40.000, δεν μας χαλάει].

Σε δήλωση που έκανε σε τουρκικό Μέσο -φυσικά- ο βουλευτής στο «Ποτάμι», Ιλχάν Αχμέτ, είπε πως το κόμμα της Χρυσής Αυγής ενδυναμώθηκε με την οικονομική κρίση, εκπροσωπούμενο στο κοινοβούλιο σε τρεις περιόδους. Και υπενθυμίζοντας ότι η Χ.Α. άνοιξε γραφεία στην Ξάνθη, είπε:

«Στόχος τους είναι εκλέγοντας έναν βουλευτή στην περιοχή, να αυξήσουν την επίδραση τους πάνω στον πληθυσμό. Εάν πραγματοποιηθεί μια τέτοια πιθανότητα, είναι βέβαιο πως θα επιδράσει βαθιά την γαλήνη και την ίδια την ζωή στην περιοχή. Αυτό είναι μια απειλή η οποία πρέπει να εξετασθεί σοβαρά». Δηλαδή, οι τουρκόψυχοι μόνο την Χ.Α. υπολογίζουν; Το κράτος καθόλου; [Τ’ ακούς κύριε πρωθυπουργέ;]

Έως πότε θα ανέχονται στην Κύπρο τις συγκεκαλυμμένες προσβολές του ειδικού συμβούλου του γ.γ. του ΟΗΕ, Έσπεν Μπαρθ Έιντε, αναφέροντας «οι δυο ηγέτες» και να εξισώνει τον πρόεδρο ενός αναγνωρισμένου κράτους με τον εκπρόσωπο της Τ/κ κοινότητας;

Είναι διαπιστωμένο πλέον, πως ο Ράμα θα στηρίζει την πολιτική του στον ανθελληνισμό, αφενός για ψήφους των ακραίων Αλβανών -που δεν είναι λίγοι-, αφετέρου για να κάνει τις οικονομικές δοσοληψίες με τους κολλητούς του εργολάβους σε βάρος ακινήτων των Βορειοηπειρωτών. Όμως, ο Ντούλες πρόεδρος του ΚΕΑΔ, αποκαλύπτει:

«Πολλές από τις κρισιμότερες αποφάσεις που ελήφθησαν τα τελευταία χρόνια εις βάρος των συμφερόντων της εθνικής ελληνικής μειονότητας υπερψηφίστηκαν με τις κρίσιμες ψήφους βουλευτών ελληνικής καταγωγής αλβανικών κομμάτων. Εάν έχει αποθρασυνθεί σήμερα ο κ. Ράμα, αυτό οφείλεται σε κάποιον βαθμό και στη στάση της εθνικής ελληνικής μειονότητας και των πολιτικών της εκπροσώπων. Σήμερα είμαστε δυστυχώς σκορπισμένοι σε πολλά κόμματα, ακόμη και στο κόμμα του κ. Ράμα».