Skip to main content

Η επίσκεψη Τσίπρα στη ΔΕΘ και η νέα παγίδα στο Κυπριακό

Η επίσκεψη Τσίπρα στη ΔΕΘ, η παγίδα στο Κυπριακό με την πρόταση Ακιντζί για πενταμερή και η σύλληψη βραβευμένης δημοσιογράφου στην Τουρκία.

Ασχολούνται επί μέρες για το τι θα πει ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ. Και λένε ότι ασχολούνται και στο Μαξίμου για το ίδιο θέμα. Δεν καταλαβαίνω τον λόγο. Ό,τι και να πει, πόσοι θα τον πιστέψουν; Ένα «γεια χαρά, παιδιά», είναι αρκετό.

Εντατική προσπάθεια καταβάλλεται να αποδοθούν τα μαχαιρώματα που συνοδεύονται από την ιαχή "Αλλάχ ου Άκμπαρ", σε πρόσωπα με διαταραγμένη προσωπικότητα, ή απλώς με ψυχολογικά προβλήματα. Μα αυτό είναι σαφές. Κάθε φανατικός, και όχι μόνον της θρησκείας, διαταραγμένη προσωπικότητα είναι. Μπορεί να είναι λογικός κάποιος τζιχαντιστής ή μιμητής του;

Το ερώτημα όμως που αποφεύγεται να τεθεί, είναι ότι διαταραγμένες προσωπικότητες υπήρξαν εκατομμύρια άνθρωποι μέχρι τώρα. Πόσα περιστατικά όμως έχουμε κατά τους προηγούμενους αιώνες να αρπάζουν ένα μαχαίρι οι διαταραγμένοι και να μαχαιρώνουν, ή με βόμβες να σκοτώνουν εκατοντάδες ανθρώπους;

Και σε αντιδιαστολή, πόσα είναι τα περιστατικά από τότε που φανάτισαν μερίδα μουσουλμάνων και να προκαλέσουν φόβο στους λαούς για να δεχθούν αναντίρρητα περιορισμούς των ελευθεριών τους; Με το να κρύβονται τα εγκλήματα (σε Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων) ή να αποδίδονται σε πρόσωπα που δήθεν δεν επηρεάστηκαν από τα τζιχαντιστικά εγκλήματα, για πόσο καιρό μπορεί να κρυφτεί η πραγματικότητα;

Σας το έλεγα, δεν σας το έλεγα; Ότι με όλη αυτήν την ανεξήγητη (;) τουρκολαγνεία γνωστών Ελλήνων, θα έρθει η ώρα που θα μας βάλλουν να κάνουμε και περιτομή. Θέμα χρόνου είναι. Στο Κοσσυφοπέδιο, η Τουρκία χρηματοδοτεί την περιτομή σε αγόρια, με το υπουργείο Υγείας να νομοθετεί την επέμβαση της περιτομής, την δε οικονομική επιβάρυνση όλων των περιπτώσεων αναλαμβάνει ο τουρκικός Δήμος της Προύσας. Περιτομές πραγματοποίησαν προ καιρού στο Κοσσυφοπέδιο Τούρκοι γιατροί, χωρίς την έγκριση των Αρχών της χώρας.

Ο εκπρόσωπος των Τ/κ Ακκιντζί, πηγαίνει στη Νέα Υόρκη για να πείσει, μεταξύ άλλων, τον ΟΗΕ να πραγματοποιηθεί 5μερής διάσκεψη για το Κυπριακό (Ε/κ, Τ/κ, Ελλάδα, Τουρκία και ΟΗΕ). Η μεγαλύτερη βλακεία, που θα φτάνει στα όρια της προδοσίας, θα είναι αν δεχθεί η Ελλάδα την Πενταμερή διάσκεψη που ζητά η Τουρκία, την ώρα μάλιστα που είμαστε εναντίον των Εγγυητριών Δυνάμεων. Στο Κυπριακό δεν έχει θέση κανένας άλλος εκτός από τους Κυπρίους. Με την Πενταμερή, θα αναγνωρίσουμε το δικαίωμα της Τουρκίας να είναι Εγγυήτρια δύναμη.

Κάτι ανάλογο βέβαια το διέπραξε ο Ευ. Βενιζέλος που αποδέχθηκε την Τετραμερή (με όλους τους παραπάνω, πλην ΟΗΕ) αλλά με την συνήθη πολιτική πονηριά (κουτοπονηριά, ίσως την έλεγαν κάποιοι) δεν την βάπτισε Τετραμερή, αλλά… Δύο + Δύο. Ο Έλληνας διαπραγματευτής συνομιλούσε με τον Τούρκο, και ο Τούρκος με τον Έλληνα χωριστά (και με τον Τούρκο να μπαίνει στον χώρο από άλλη αίθουσα, να μη τον δουν οι δημοσιογράφοι).

Η Τουρκάλα Κεσκίν που συνελήφθη, βραβευμένη δημοσιογράφος της Αριστεράς, είπε γι’ αυτούς που μένουν σιωπηλοί για όλα αυτά: "Πολλοί άνθρωποι μένουν σιωπηλοί. Αυτοί οι οποίοι σωπαίνουν να ξέρουν πως θα έρθει και η σειρά τους. Το κράτος αυτό το γνωρίζουμε, αλλά θυμώνω με αυτούς που σωπαίνουν". Λεπτομέρεια: Ο λαλίστατος ΣΥΡΙΖΑ δεν έβγαλε καμιά ανακοίνωση για την σύντροφο του, ούτε μια σειρά.