Skip to main content

Η επίσκεψη Ολάντ, ο Μοσκοβισί και το γαλλικό ενδιαφέρον για επενδύσεις

Οι εσωτερικοί διαγκωνισμοί στη Γαλλία και τα μεγάλα projects στην Ελλάδα για τα οποία οι Γάλλοι δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον...

Σας είχαμε ενημερώσει εγκαίρως για την πρόθεση του Γάλλου επιτρόπου οικονομικών υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, να επισκεφθεί την χώρα μας. Κι αν δεν μεσολαβούσε ο θάνατος της μητέρας του, η επίσκεψη θα είχε πραγματοποιηθεί την περασμένη εβδομάδα. Ακόμα κι αυτό το τόσο θλιβερό γεγονός, όμως, δεν φαίνεται ικανό να αλλάξει άρδην τα πλάνα του Γάλλου επιτρόπου.

Όπως λοιπόν  πληροφορούμαστε τώρα, το ταξίδι του στη χώρα μας θα γίνει μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες, μάλλον προς τα μέσα του επόμενου μήνα. Βεβαίως, από το γραφείο του αρχικά τοποθετούσαν την επίσκεψη πιο πολύ προς το τέλος του χρόνου. Ωστόσο, η επίσκεψη επισπεύσθηκε μάλλον λόγω της επίσκεψης του Γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, στην Ελλάδα.

Βλέπετε, τα πάντα είναι θέμα και (εσωτερικής) πολιτικής και ισορροπιών και στην Γαλλία. Αναγκαστικά, όμως, τώρα, ο κ. Μοσκοβισί θα ακολουθήσει χρονικά τον κ. Ολάντ, ο οποίος έρχεται την Πέμπτη συνοδεία πάνω από 50 επιχειρηματιών, αλλά και έξι υπουργών της γαλλικής κυβέρνησης.

Οι Γάλλοι "καίγονται" για δύο μεγάλα projects επί ελληνικού εδάφους και συγκεκριμένα: α) τα δημόσια έργα και ειδικότερα τα οδικά, όπου γαλλικές κατασκευαστικές εταιρίες εμπλέκονται από παλιά αλλά θέλουν να ανανεώσουν το ενδιαφέρον τους, β) τις μεταφορές, με ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτή τη φάση τις σιδηροδρομικές. Ενδιαφέρον, τέλος, υπάρχει και για την ενέργεια, όπως λέγεται...