Skip to main content

Η επίσκεψη – αστραπή Τσίπρα στα Διαβατά και οι μουρμούρες

Δεν προσκλήθηκαν καν οι βουλευτές και όλη η επίσκεψη γίνεται ερήμην των κομματικών στελεχών, με αποτέλεσμα να υπάρχει... γκρίνια

Εντύπωση προκάλεσε στους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και στους βουλευτές Α' και Β' Θεσσαλονίκης η σημερινή επίσκεψη – αστραπή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις φυλακές Διαβατών.

Επίσκεψη για την οποία όλοι ενημερώθηκαν μέσω του δελτίου τύπου του υπουργείου Δικαιοσύνης, καθώς την έχει κανονίσει προσωπικά ο υπουργός, Νίκος Παρασκευόπουλος.

Τα κομματικά στελέχη δε γνώριζαν το παραμικρό, δεν προσκλήθηκαν και δε θα δουν καν τον κ. Τσίπρα, καθώς δεν υπάρχει πρόγραμμα παραμονής, επισκέψεων και συναντήσεων, πέραν των εγκαινίων της νέας θεραπευτικής κοινότητας απεξάρτησης από τα ναρκωτικά εντός των φυλακών Διαβατών.

Ο κ. Τσίπρας δε θα κάνει καμιά συνάντηση έλεγαν στη Voria.gr στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης. Θα επισκεφθεί αυθημερόν τις φυλακές και όλο το πρόγραμμα το έχει κανονίσει ο κ. Παρασκευόπουλος, ο οποίος έστειλε και τις προσκλήσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν προσκλήθηκαν καν οι βουλευτές του κόμματος στις δυο εκλογικές περιφέρειες της Θεσσαλονίκης, παρά μόνον όσοι έχουν και υπουργικές θέσεις, όπως οι κ.κ. Δημήτρης Μάρδας και Μάρκος Μπόλαρης, όπως και ο Τάσος Κουράκης, που είναι στο προεδρείο της Βουλής.

Η αιτιολογία για τον πολύ περιορισμένο αριθμό προσκεκλημένων είναι ότι σε σωφρονιστικό κατάστημα δεν μπορούν να εισέλθουν άνω των 50 ατόμων για λόγους ασφαλείας. Πάντως, αυτή δε στάθηκε ικανή να αποτρέψει τη μουρμούρα και την γκρίνια από ορισμένα στελέχη, που ήθελαν τουλάχιστον να υπάρξει μια ολιγόωρη ή έστω ολιγόλεπτη επαφή των τοπικών κομματικών στελεχών και βουλευτών με τον κ. Τσίπρα.

Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Τσίπρας θα αναχωρήσει από τη Θεσσαλονίκη στις 18.30', οπότε λογικά κάποιες συναντήσεις θα έχει, όμως κανείς δεν αποκαλύπτει με ποιους, αφού είναι κλειστές...