Skip to main content

Η επίσημη απάντηση της κυβέρνησης για το στρατόπεδο Παύλου Μελά

Η παραχώρηση αποτελεί κατάκτηση του λαού της Θεσσαλονίκης που κανένα γραφειοκρατικό εμπόδιο δε πρόκειται να αποτρέψει, τονίζει το υπουργείο Εσωτερικών

Χωρίς κανένα εμπόδιο θα προχωρήσει η παραχώρηση του στρατοπέδου Παύλου Μελά στον ομώνυμο δήμο όπως είχε δεσμευτεί η κυβέρνηση καθώς αυτό αποτελεί αίτημα του συνόλου της κοινωνίας της πόλης, διαβεβαιώνει το υπουργείο Εσωτερικών.

Σχολιάζοντας το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακεδονία», που φέρνει στο φως το επίμαχο έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης  Μακεδονίας – Θράκης για την παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου «Παύλος Μελάς», το ΥΠΕΣ υπογραμμίζει ότι δεν ακυρώνεται καμία παραχώρηση σε ό,τι αφορά το πρώην στρατόπεδο «Παύλος Μελάς» στη Θεσσαλονίκη (δείτε εδώ).

«Η σύμβαση για την παραχώρηση του έχει εγκριθεί από τη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΘΑ και από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παύλου Μελά με μεγάλη πλειοψηφία. Οι αποφάσεις του συμβουλίου έχουν σταλεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης, όπως προβλέπει ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων. Η Αποκεντρωμένη μέχρι σήμερα δεν έχει εκδώσει  απορριπτική απόφαση. Έχει αποστείλει έγγραφο με το οποίο ζητάει διευκρινίσεις από το Δήμο και το Υπουργείο Εσωτερικών, οι οποίες και θα δοθούν εγκαίρως» τονίζει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

«Όσο και αν κάποιοι - ίσως και ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης- επιθυμούν είτε τη σύγχυση της κοινής γνώμης είτε ακόμη και την ακύρωση της παραχώρησης του «Παύλου Μελά» στην τοπική κοινωνία, τους διαβεβαιώνουμε ότι εθελοτυφλούν. Η παραχώρηση είναι ήδη γεγονός. Αποτελεί κατάκτηση του λαού της Θεσσαλονίκης που κανένα γραφειοκρατικό εμπόδιο δε πρόκειται να αποτρέψει» αναφέρει καταλήγοντας.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος μιλώντας στη Voria.gr, διαβεβαίωσε πως «θα γίνει ό,τι είναι απαραίτητο προκειμένου η πολιτική μας απόφαση για παραχώρηση του στρατοπέδου Παύλου Μελά στο δήμο και τους πολίτες της Θεσσαλονίκης να αποκτήσει την απαιτούμενη θεσμική θωράκιση και να προχωρήσει απρόσκοπτα».

Παράλληλα, από την πλευρά του ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης, ανέφερε στη Voria.gr πως «είμαστε από την αρχή σε συνεννόηση με την κυβέρνηση, προκειμένου να δοθούν επαρκείς απαντήσεις στα ερωτήματα που θέτει η Αποκεντρωμένη στο πλαίσιο του ελέγχου νομιμότητας της σύμβασης».