Skip to main content

Ο ποδηλατόδρομος της Νέας Παραλίας και η επιμονή Μπουτάρη

Η μεγάλη ζήτηση που έχει ο Μάκης Βορίδης στη Θεσσαλονίκη, το... ξεσπάθωμα του Ζέρβα για το μετρό και τα αγροδιατροφικά προϊόντα της Κ. Μακεδονίας.

-Όλοι οι υποψήφιοι του 2019 για τις αυτοδιοικητικές εκλογές επιχειρούν να δείξουν ότι είναι κομματικά ανεξάρτητοι. Τα κόμματα έχουν χάσει την αίγλη τους, όμως και οι ίδιοι οι υποψήφιοι γνωρίζουν πολύ καλά πως δεν είναι αμελητέες οι δυνάμεις τους και πως είτε το θέλουν είτε όχι η στήριξή τους στο τέλος είναι σημαντική. Για να κατεβεί κάποιος σε εκλογές και να πετύχει ως ανεξάρτητος θα πρέπει να έχει διασφαλισμένο ρεύμα πριν την επίσημη ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων. Πόσοι άραγε το έχουν; Οι λίγοι είναι και τα φαβορί συνήθως, ενώ οι υπόλοιποι που προβάλλουν την «ακομμάτιστη υποψηφιότητα» τρώνε τα μούτρα τους. Συνεπώς, εφηύραν όλοι την ανεξάρτητη μεν υποψηφιότητα, η οποία στηρίζεται δε από κάποιο ή κάποια κόμματα. Οι μόνοι που φεύγουν από τον κανόνα είναι οι υποψήφιοι της ΝΔ και του ΚΚΕ. Παλιότερα ήταν και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά εσχάτως... Πάντως, ο νυν δήμαρχος Θεσσαλονίκης και κατά δήλωσή του πιθανός υποψήφιος το 2019, Γιάννης Μπουτάρης, εκεί που είχε διασφαλισμένη τη στήριξη ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πιθανώς και ΣΥΡΙΖΑ, πλέον φαίνεται να παίζει σε υποψηφιότητα χωρίς κομματική στήριξη. Εκτός κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ το πάρει απόφαση... Γιατί ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Συμπαράταξη, μετά την κόντρα με τον Παναγιώτη Αβραμόπουλο, δύσκολα θα τον γλυκοκοιτάξουν.

-Επιμένει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, στην κάθοδο του ποδηλατοδρόμου της νέας παραλίας στο οδόστρωμα της λεωφόρου Μ. Αλεξάνδρου. Άντε και χάραξες μια λωρίδα στην παραλιακή, αυτό σημαίνει ότι έδωσες ανάσα στους πεζούς (δε φτάνει ο χώρος της νέας παραλίας και για πεζούς και για ποδηλάτες;) και εξυπηρετείς τους ποδηλάτες; Τελικά καθένας θέλει ιδιόκτητο και τον δημόσιο χώρο. Οι ποδηλάτες ή που θα κινδυνεύουν στο δρόμο ή που θα καταργηθεί στην πράξη ο ποδηλατόδρομος. Οι δε πεζοί της νέας παραλίας δεν κερδίζουν τίποτα, πέρα από την ψευδαίσθηση ότι θα περπατούν χωρίς να κινδυνεύουν να περάσει κανένα ποδήλατο με φόρα από πάνω τους. Διότι και να κατεβάσεις τον ποδηλατόδρομο στο οδόστρωμα, πιστεύει κανείς ότι δε θα κυκλοφορούν ποδήλατα στη νέα παραλία; Υπάρχει και η άλλη λύση. Ας καταργήσουν μια λωρίδα κυκλοφορίας από τα οχήματα κι ας φροντίσουν να μην καταλαμβάνουν τις λωρίδες τα παρκαρισμένα και ας διαθέσουν το χώρο της λωρίδας στα ποδήλατα, στο ύψος του πεζοδρομίου. Δύσκολα πράγματα όμως αυτά... Και με τα δύσκολα δεν καταπιάνεται κανείς. Κουβεντούλα άχρηστη ξέρουν να κάνουν όλοι. Βρήκαμε θέμα να ασχολούμαστε. Να μη φτάνει ο χώρος και για ποδηλάτες και για πεζούς στην παλιά παραλία κατανοητό. Να υποστηρίζεις ότι δε φτάνει στη νέα παραλία παράλογο.

-Δικαιωμένος αισθάνεται από τις εξελίξεις στο θέμα του μετρό ο δημοτικός σύμβουλος, Κωνσταντίνος Ζέρβας. Όταν είχε έρθει σε κόντρα με τον Γιάννη Μπουτάρη, την πρώτη φορά που καταλάβαμε ότι κάτι έτρεχε μεταξύ τους, αφορμή ήταν το θέμα του μετρό, καθώς ο κ. Ζέρβας ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου. Τότε προσπάθησε να πει ότι η λύση που υποστήριζε ο δήμαρχος δεν ήταν η ενδεδειγμένη στο σταθμό Βενιζέλου και πως θα απαιτούσε νέες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του έργου. Τώρα είναι πλέον επίσημο. Τότε όμως ήταν η μοναχική φωνή της «Πρωτοβουλίας» και όλοι έπεσαν να τον φάνε... Γι' αυτό και στις αναρτήσεις του στο facebook πλέον ο κ. Ζέρβας... ξεσπαθώνει. Και με το δίκιο του.

-Μήνας προβολής των αγροδιατροφικών προϊόντων ο Μάιος για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με αιχμή τη Μακεδονική Κουζίνα. Τα ποιοτικά προϊόντα και οι συνταγές της περιοχής ταξιδεύουν σε τρεις μεγάλες εκθέσεις, μετά τη Γερμανία. Σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Κίνα. Δε θα προλαβαίνει να... μαγειρεύει ο αντιπεριφερειάρχης, Φάνης Παπάς, ο οποίος ετοιμάζει τη συμμετοχή της Περιφέρειας. Το μεγάλο βάρος πέφτει στη συμμετοχή στην έκθεση της Σαγκάης, καθώς η κινεζική αγορά είναι εξαιρετικά μεγάλη και η συγκεκριμένη έκθεση (Sial), από τις πιο φημισμένες παγκοσμίως.

Μάκης Βορίδης είναι από τα πρόσωπα που προτιμούν οι κομματικές οργανώσεις της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη για κεντρικό ομιλητή στις εκδηλώσεις τους. Αυτή τη φορά μέσα σε 48 ώρες κατόρθωσε να δώσει δυο ομιλίες και να κάνει πολλές συναντήσεις με τοπικά στελέχη, σε διάφορα καφέ και εστιατόρια. Και οι δυο εκδηλώσεις έγιναν στη Β' Θεσσαλονίκης (Κουφάλια και Πυλαία), ενώ τον κ. Βορίδη τίμησαν οι δυο βουλευτές της εκλογικής περιφέρειας, Σάββας Αναστασιάδης και Θεόδωρος Καράογλου, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, οι δήμαρχοι Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, Δέλτα, Μίμης Φωτόπουλος και Χαλκηδόνας, Γιάννης Τσουκνιδάς, αλλά και πολλά στελέχη που ευελπιστούν να είναι στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στη Β' Θεσσαλονίκης, όπως ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος, η Ανατολή Κωνσταντινίδου, ο Φάνης Παπάς, ο Κώστας Γιουτίκας και η Γερακίνα Μπισμπινά. Στα ακροατήρια μαθαίνουμε επικράτησε ενθουσιασμός. Το έχει ο κ. Βορίδης, που είναι δεινός ρήτορας. Κι αυτός είναι ο λόγος που τον προτιμούν οι τοπικές κομματικές οργανώσεις...