Skip to main content

Οι επιλογές του Σκίμπε για την αρχική ενδεκάδα ενόψει Βελγίου

O oμοσπονδιακός προπονητής έδειξε στους διεθνείς, επιλεγμένες φάσεις από προηγούμενα τους ματς ενώ έγινε η ανάλυση των Βέλγων μέσω βίντεο

Την προετοιμασία τους ενόψει του αυριανού αγώνα στο «King Baudouin Stadium» (21:45 ώρα Ελλάδος) των Βρυξελλών εναντίον τις Εθνικής Βελγίου για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2018 στα γήπεδα της Ρωσίας συνεχίζουν οι Έλληνες διεθνείς.

Στις ασκήσεις τακτικής, αλλά και στο δίτερμα της Πέμπτης στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, ο Μίκαελ Σκίμπε φανέρωσε τις σκέψεις του για την ενδεκάδα. Η διάταξη των τελευταίων αγώνων του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος θα παραμείνει η ίδια.

Στο 4-2-3-1 του ομοσπονδιακού τεχνικού, την εστία θα υπερασπιστεί ο Στέφανος Καπίνο.

Ο εκλέκτορας της Εθνικής πείστηκε από την πολύ καλή εμφάνιση του διεθνούς πορτιέρο του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και έτσι θα τον χρίσει βασικό στο δύσκολο παιχνίδι με το Βέλγιο. Δεξιά στην άμυνα θα αγωνιστεί ο Βασίλης Τοροσίδης, αριστερά ο Γιώργος Τζαβέλλας και τα δύο στόπερ θα είναι ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος με τον Κώστα Μανωλά.

Τα δύο αμυντικά χαφ θα είναι ο Γιάννης Μανιάτης και ο Ανδρέας Σάμαρης. Στον πάγκο θα μείνει ο Κάρλος Ζέκα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο δεύτερο ημίχρονο, ανάλογα με την εξέλιξη του ματς. Η τριάδα της μεσοεπιθετικής γραμμής θα αποτελείται από τους Κώστα Σταφυλίδη (αριστερά), Πέτρο Μάνταλο (δεξιά) και Κώστα Φορτούνη, ο οποίος θα έχει το ρόλο του επιτελικού χαφ. Στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται o Κώστας Μήτρογλου.

Όσον αφορά, τη θεωρητική προετοιμασία, ο Μίχαελ Σκίμπε έδειξε στους ποδοσφαιριστές επιλεγμένες φάσεις από τα προηγούμενα παιχνίδια της γαλανόλευκης, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε ανάλυση των Βέλγων με τη βοήθεια του βίντεο.