Skip to main content

Η «επανάσταση» του δόκτορα Τσίπρα και ο αυτοσαρκασμός του Ζουράρι

Το ίδιο σενάριο με την επανάσταση του δόκτορα πρωθυπουργού μας, ο πολιτικός αυτοσαρκασμός του Κώστα Ζουράρι και η απόφαση για έλεγχο των ΜΚΟ.

Ούτε μονόστηλο δεν αφιέρωσαν τα γαλλικά ΜΜΕ για την συνάντηση Τσίπρα - Ολάντ. Τι να γράψουν; Το έχουν ξαναπαίξει το σενάριο. Η «επανάσταση» του δόκτορα πρωθυπουργού μας κατά του παγκόσμιου συστήματος, ούτε σε σατιρικές σελίδες δεν χωράει. [Μάς κατάλαβαν όλοι, σύντροφοι]..

Η «προοδευτική» ΕΣΗΕΑ τιμωρεί δημοσιογράφους που εξέφρασαν γνώμη υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα παρωδία, που είδε σαν παιχνίδι και διοργάνωσε ο πρωθυπουργός. Η μεγάλη πλειονότητα των δημοσιογράφων που τάχθηκε υπέρ του «όχι» έπραξαν καλώς υπηρετούντες την αντικειμενικότητα και η ΕΣΗΕΑ δεν ασχολήθηκε μαζί τους.

Όποιος τολμήσει να επικρίνει την σοβιετική αντίληψη περί δημοκρατίας που έχουν οι αριστεριστές αξιωματούχοι και μη, θα πρέπει να σκεφθεί ότι θα τους έχει απέναντι. Υπάρχουν πολλοί όμως ακόμη -ευτυχώς- που δεν αποδέχονται μεθόδους καταληψιών.

Οι «αλληλέγγυοι» απέκλεισαν τον δήμαρχο και τους συμβούλους στο δημαρχιακό μέγαρο στην Ήπειρο. Τι είδους ασυλία απολαμβάνουν αυτοί οι «αλληλέγγυοι»; Τόσο μεγάλη ισχύ έχουν στις Συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, που τους αφήνουν να κυβερνούν την χώρα; Τι «δέσιμο» υπάρχει με τα κυβερνητικά στελέχη, ώστε ένας λαός να παρακολουθεί μερικούς άεργους, αλλά που έχουν τα μέσα προς ζειν, να μη λογαριάζουν το κράτος; Τι γίνεται, βρε παιδιά, σ’ αυτήν την χώρα;

Βρε καλώς τα μου… Αφού έκαναν μπάχαλο το κράτος και ξεφτέλισαν θεσμούς, αλλά και τους εκπροσώπους τους, πάρθηκε απόφαση να ελεγχθούν οι ΜΚΟ. Και μόνο το γεγονός ότι αποφασίστηκε πως καμία ΜΚΟ δεν θα μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλία, ή δράση χωρίς την υπόδειξη και την άδεια του ελληνικού κράτους, δείχνει τι συνέβαινε μέχρι τώρα. [Δεν είδα μόνο στην απόφαση να γίνεται λόγος για οικονομικό έλεγχο. Μού διέφυγε;]

Το Πατριαρχείο Αντιόχειας ζητά την βοήθεια της Ρωσίας για την έρευνα των δύο απαχθέντων μητροπολιτών. Δεν είναι η πρώτη φορά που το Πατριαρχείο προσφεύγει με αίτημα στην Ρωσία. Που σημαίνει ότι η Ελλάδα έχασε ένα ακόμη έρεισμα στη Μ. Ανατολή, αφού στράφηκε εναντίον του Άσαντ [Ο Βενιζέλος έλεγε ότι… παρακολουθεί το θέμα των μητροπολιτών. Από παρακολουθήσεις -εν γένει- πάμε καλά, στις πράξεις έχουμε πρόβλημα].

Το πληροφορηθήκατε, αλλά το σημειώνω απλώς για την ιστορία. Ο αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας Κώστας Φωτάκης, έφερε τροπολογία στην Βουλή για να απαλλαγεί… ο ίδιος από την παραπομπή του σε δίκη για κακουργηματική πράξη. Ως εξωκοινοβουλευτικός δεν έχει ασυλία, όπως άλλοι κι άλλοι. [Η ενέργειά του απορρέει από το «ηθικό πλεονέκτημα» της Αριστεράς].

Και λέει επ’ αυτού με το καυστικό του στυλ ο Ζουράρις: «Εμείς οι Αριστεροί το ρουσφέτι το λέμε ηθικό πλεονέκτημα». Και συμπληρώνει: «Αυτό θα λέμε εμείς όσο είμαστε στην Κυβέρνηση και μετά θα ξεχαστεί…». Και ζήτησε από την αναπληρώτρια υπουργό Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου να μην «κοπιάζει να δικαιολογήσει τα πράγματα γιατί είναι σα να προσπαθεί να τετραγωνίσει τον κύκλο»!