Skip to main content

Γιατί ενοχλείται το Ποτάμι από τη στάση της Εκκλησίας στο Σκοπιανό;

Είναι λογικό να μπορεί ο Ρουβίκωνας ή η ΑΝΤΑΡΣΥΑ να έχει λόγο επί των εθνικών θεμάτων, αλλά να πρέπει να σιωπά η Εκκλησία;

Το «Ποτάμι» ενοχλήθηκε από την τοποθέτηση της Εκκλησίας στο Σκοπιανό και παπαγαλίζει το γνωστό «επιχείρημα» των διεθνιστών -μαρξιστών και νεοφιλελευθέρων, αυτοί είναι ξαδερφάκια- ότι «η τοποθέτηση της Ιεράς Συνόδου σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα εξωτερικής πολιτικής, καθ’ υπέρβασιν του ρόλου της, δυσχεραίνει την επίλυση ενός προβλήματος που διαιωνίζεται σε βάρος των συμφερόντων της χώρας. Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ».

Τα συμφέροντα της χώρας τα υπηρετεί το «Ποτάμι», που δεν είναι βέβαιο αν ξαναβρεθεί στην Βουλή, ενώ είναι εναντίον των εθνικών συμφερόντων η Εκκλησία, που εκπροσωπεί το 90% του λαού. Εκεί στο «Ποτάμι», ξέρουν ελληνικά; Πόσο; Όσα και ο Τσακαλώτος; Γνωρίζουν πώς ερμηνεύεται ο όρος Εκκλησία;

Η Εκκλησία είχε την έννοια της συνέλευσης. Στην Αρχαία Αθήνα υπήρχε η Εκκλησία του δήμου, αντίστοιχη με την σπαρτιατική Απέλλα, όπου οι πολίτες, συγκεντρώνονταν και έκαναν συνέλευση για να πάρουν αποφάσεις για την πόλη. Επίσης, στην αρχαιότητα ο όρος εκκλησία περιέγραφε την συνάθροιση του συνόλου του στρατού για να γίνει κάποια ανακοίνωση ή σύσκεψη. Στη συνέχεια με τον όρο εκκλησία περιγράφεται το σύνολο των χριστιανών.

Και μπορεί ο Ρουβίκωνας ή η ΑΝΤΑΡΣΥΑ να έχει λόγο επί των εθνικών θεμάτων, αλλά πρέπει να σιωπά η Εκκλησία. Αυτή είναι η λογική του γνωστού Θεοδωράκη. Κι αφού υποστηρίζει πως πρέπει η Εκκλησία να ασχολείται μόνον «με τα του Θεού» γιατί δεν διαμαρτύρεται για τα συσσίτια που τρέφουν χιλιάδες λαού, τον οποίο εγκατέλειψαν οι πολιτικοί;

«Ο χρόνος είναι λιγοστός, πρέπει να βρούμε μια λύση γρήγορα, αν δεν βρεθεί μέχρι τον Απρίλιο, η διαδικασία χάνει κάθε αξία. Μπροστά μας είναι μια ιστορική και χρυσή χρονιά για το κλείσιμο της διαφοράς και να ξεμπλοκαριστεί η ευρωατλαντική προοπτική της χώρας», δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις Μπουγιάρ Οσμάνι, μετά τη συνάντησή του σήμερα στο ελληνικό ΥΠΕΞ, στην Αθήνα.

Είναι απλό. Εγκαταλείπουν τις γελοιότητες και η λύση βρίσκεται. Εγκαταλείπουν ταυτόχρονα βέβαια, και οι δικοί μας τον ενδοτισμό, κι όλα θα πάνε μια χαρά. Αλλιώς, αυτοί που θα υπογράψουν συμφωνία, όπου οι Σλάβοι των Σκοπίων θα θεωρούνται Μακεδόνες, καλό είναι να περνούν από την Μακεδονία μόνον αεροπορικώς.

Και θυμίζω, το κείμενο που υπέγραψαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, να δοθεί στα Σκόπια, μόνον η ονομασία Μακεδονία. Σκέτη. Καταλήγουν στην επιστολή τους: «Οι υπογράφουσες και υπογράφοντες υπενθυμίζουμε τα αυτονόητα: δεν υπάρχει κανένα "εθνικό συμφέρον" που να διακυβεύεται αν δοθεί η δυνατότητα στη γειτονική χώρα να διατηρήσει τη συνταγματική της ονομασία».

Μεταξύ τους ήταν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, η Τασία Χριστοδουλοπούλου, ο Κώστας Γαβρόγλου, ο Χριστόφορος Παπαδόπουλος, η Ελένη Σταματάκη και άλλοι γνωστοί καπιταλομαρξιστές.

Η Γερμανία δεν απέλασε Τούρκο τζιχαντιστή στην Τουρκία για να μην τον βασανίσουν. Ο Μουζάλας όμως έχει υπόνοιες για τους  Τούρκους. Τις οποίες υπόνοιες δεν έχει ο Άρειος Πάγος. Τι τον χρειαζόμαστε τον Άρειο Πάγο και το Συμβούλιο της Επικρατείας. Αφού τις αποφάσεις θα τις παίρνει ο Μουζάλας, ο Κοντονής, ο Πολάκης…