Skip to main content

Η ελληνική πολιτική του απομονωτισμού με το βλέμμα στο μεταναστευτικό

Ενώ η Ελλάδα ετοιμάζεται να ζήσει το θρίλερ η χώρα σε κρίση, εκτός των στενών συνόρων της, εξελίσσονται μια σειρά από κρίσιμα θέματα.

Ενώ η Ελλάδα ετοιμάζεται να ζήσει το "νιοστό" επεισόδιο του θρίλερ "η χώρα σε κρίση", εκτός των στενών συνόρων της, εξελίσσονται μια σειρά από κρίσιμα θέματα, τα οποία μπορεί να την αφορούν άμεσα, ωστόσο ενεργεί και αποφασίζει χωρίς καν να τα λαμβάνει υπόψη της.

Για παράδειγμα, ποιος ασχολείται με το γεγονός ότι στις Βρυξέλλες, μεσοβδόμαδα, δόθηκε στη δημοσιότητα η ετήσια έκθεση για την πρόοδο των ενταξιακών συνομιλιών της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Και όμως το γεγονός και μόνο ότι οι δημοσιογράφοι την περίμεναν εδώ και εβδομάδες και ανακοινώθηκε μόλις τώρα, λέει από μόνο του κάτι. Γιατί, δεν είναι λίγοι εκείνοι που συνδέουν αυτή την καθυστέρηση με το προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα, στο οποίο η Τουρκία πρωταγωνιστεί και ζητά επιμόνως "ανταλλάγματα" για να γίνει πιο συνεργάσιμη.

Υπενθυμίζεται ότι αυτός ήταν και ο λόγος που οι σχέσεις του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, με την Ελλάδα διερράγησαν. Ο Λουξεμβούργιος κατηγορεί την χώρα μας για απροθυμία συνεργασίας! Την οποία αναγνωρίζει στον Ταγίπ Ερντογάν. Και κάπως έτσι, η Αθήνα απομονώνεται, χάνοντας ακόμα τους τελευταίους συμμάχους της στην ΕΕ. Συν τοις άλλοις, πληθαίνουν οι φωνές ακόμα και εντός της κυβέρνησης ότι "και οι Γάλλοι μας πούλησαν". Και η πολιτική του απομονωτισμού, συνεχίζεται...