Skip to main content

Τα ερωτήματα για τους Τούρκους διωκόμενους και ο στρατός στο Κατάρ

Οι καταγγελίες για τους αιτούντες άσυλο και οι πληροφορίες για την αποστολή στρατευμάτων από τον Ερντογάν στο Κατάρ που δεν επιβεβαιώνονται.

Πάλι ξευτελιστήκαμε στας Ευρώπας. Ούτε σενάριο κατασκοπίας να ήταν η υπόθεση. Εξηγήσεις από τον Τόσκα ζητούν 25 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τις επίσημες καταγγελίες ότι η Ελλάδα παραδίδει σε Τούρκους, κομάντο αντικαθεστωτικούς που ζητούν άσυλο:

«Με βάση τα όσα επωνύμως καταγγέλλονται, οι αιτούντες διεθνή προστασία παραδόθηκαν από την Αστυνομία σε ομάδα ένοπλων μασκοφόρων, οι οποίοι με τη σειρά τους εγκατέλειψαν κοντά σε τουρκικό φυλάκιο τους κυριολεκτικά απαχθέντες Τούρκους πολίτες».

Σκέψου τι θα γινόταν αν αυτό το έπραττε άλλη κυβέρνηση, χωρίς… ηθικό πλεονέκτημα [Αλήθεια σύντροφοι, όταν μιλάτε για ηθική και ήθος, τι ακριβώς εννοείτε;]

Πάντως, για να είμαστε ειλικρινείς, αν όσοι διωκόμενοι από τον Ερντογάν, που έρχονται στην Ελλάδα, αποκτούν άσυλο, σε λίγο διάστημα η Ελλάδα θα έχει πιο πολύ πληθυσμό κι από την Τουρκία. Κι εδώ συγκρούονται οι κανόνες ηθικής της κοινωνίας με τους κανόνες ηθικής της πολιτικής. Που δυστυχώς, δεν είναι ίδιοι. Και δεν εξετάζεται ποιο είναι το σωστό και ποιο όχι. Μας αρέσει, δεν μας αρέσει, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, στην πολιτική. Ας μη κρυβόμαστε.

«Μη προτρεχέτω η γλώττα της διανοίας», είχε πει ο Χείλων ο Λακεδαιμόνιος, αλλά φαίνεται ότι το ξεχάσαμε. Διαβάζω παντού, ότι ο Ερντογάν στέλνει στρατεύματα στο Κατάρ. Από πού προέκυψε η πληροφορία; Από την ανακοίνωση του τουρκικού Προεδρικού ότι ψηφίστηκαν οι νόμοι που προβλέπουν «τη συνεργασία στον τομέα εκπαίδευσης των μελών της Στρατοχωροφυλακής και την Παρουσία Τουρκικών Στρατευμάτων στα εδάφη του Κατάρ».

Και απαριθμούνται οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες κα παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών με σκοπό τη μεταφορά τεχνογνωσίας, σε θέματα εκπαίδευσης και εφοδιασμού. Όπως μεταφέρεται η είδηση στα ελληνικά ΜΜΕ, φαίνεται ότι η Τουρκία «στέλνει στρατό στο Κατάρ». Η τουρκική απόφαση όμως δεν προσδιορίζει τον χρόνο που θα συμβεί αυτό. Και λέω τώρα εγώ…

Θα στείλει ο Ερντογάν στρατό να πολεμήσει εναντίον ποιας χώρας; Της Αιγύπτου και της συμμαχίας αραβικών κρατών, υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας; (αν τελικά υπάρξει τέτοια ανάγκη). Παρανοϊκός λέγεται ότι είναι ο σουλτάνος, αλλά είναι και τόσο βλάκας; Ν’ αρχίσει πόλεμο με την Σαουδική Αραβία, κι εκεί που αυτή εξόπλιζε τους τζιχαντιστές, να εξοπλίζει τώρα το ΡΚΚ; (Και οι παραπάνω χώρες είναι σύμμαχοι των ΗΠΑ).

Περιμένω, λοιπόν, να δω τι «στρατό στέλνει» ο Ερντογάν στο Κατάρ. Το «στέλνει», από το «θα στείλει» και το «μπορεί να στείλει» απέχει παρασάγγες.

Άσχετο: Ο Χείλων ο Λακεδαιμόνιος είχε πει και κάτι άλλο σχετικό «Γλώττης κρατείν και μάλιστα εν συμποσίω» (Να συγκρατείς την γλώσσα σου, προπάντων σε συμπόσια).

Εδώ και μήνες φωνάζω, πως γίνεται και οι αστυνομικές διευθύνσεις άλλων νομών να διατάσσουν σφράγισμα παράνομων τεμενών, και να μη συμβαίνει αυτό και στην Θεσσαλονίκη. Τελικά δόθηκε η διαταγή για τις 31 Μαϊου, αλλά δεν εκτελέστηκε, χωρίς να μάθουμε τον λόγο. (Φυσικά, υπάρχει και το ερώτημα, μέσα στο Ραμαζάνι αποφασίστηκε το σφράγισμα; Για να το επικαλεστούν και να μη εκτελεστεί;)