Skip to main content

Η ελληνική γραφειοκρατία και ο μάγκας...Αλέξης Τσίπρας

Ο Έλληνας γραφειοκράτης έχει στο DNA τον ιό της διαστροφής να βασανίζει τον πολίτη γιατί μόνο έτσι επιβεβαιώνεται η ανάγκη διατήρησης της θέσης τoυ

Την επίσκεψη στην Κούβα δεν θα την αφήσουν οι Αμερικανοί να περάσει έτσι. Όταν μάλιστα, υπάρχουν πληροφορίες πως ο νέος πρόεδρος συνέστησε στον Ομπάμα να μη μεταβεί κι αυτός. Με ψευτομαγκιές οι γιαλαντζί επαναστάτες βάζουν σε περιπέτειες έναν λαό.

Βέβαια, ο Μίκης Θεοδωράκης δεν θεωρεί ψευτόμαγκα τον Α. Τσίπρα, αλλά καθαρό μάγκα. Και τούτο διότι, όπως λέει ο Μίκης, μπορεί και κοροϊδεύει άνετα 10 εκατομμύρια Έλληνες. Και μάλλον έχει δίκαιο.

Να το κάνουμε κι εμείς, όπως η Βοσνία. Από τον επόμενο χρόνο όλοι οι ξένοι, που μπαίνουν στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, πρέπει να διαθέτουν το λιγότερο 75 ευρώ, για κάθε ημέρα της διαμονής τους στη χώρα.

Αυτό είναι ένα μέτρο που θα μπορούσε να εφαρμοστεί από την Ελλάδα σε ταξιδιώτες από χώρες εκτός Ε.Ε., ώστε να έρχονται όσοι μπορούν να αφήσουν κάποιο συνάλλαγμα εδώ, και όχι μόνον επισκέπτες του κοινωνικού τουρισμού ή κατασκηνώνοντας όπου δει, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο αριθμός των τουριστών και να μειώνεται το εισόδημα που αφήνουν.

Ποια ανάπτυξη βρε παιδιά; Ποιο μέτρο πάρθηκε -όχι για την εξάλειψη, βέβαια, αλλά- για κάποια βελτίωση της κατάστασης στο ζήτημα της γραφειοκρατίας; Ο Έλληνας γραφειοκράτης έχει στο DNA του τον ιό της διαστροφής να βασανίζει τον πολίτη, γιατί μόνο έτσι επιβεβαιώνεται η ανάγκη διατήρησης της θέσης του, που σε σοβαρές χώρες δεν χρειάζεται.

Δείτε τι συμβαίνει σε μία τράπεζα αν θέλετε να ανοίξετε έναν απλό λογαριασμό ταμιευτηρίου. Θα σας ζητήσουν τα ακόλουθα, βάσει των εντολών της Τραπέζης της Ελλάδος: ΑΦΜ (λογικό), Ταυτότητα (λογικό), αποδεικτικό διεύθυνσης κατοικίας (λογικό), αλλά από εδώ και πέρα αρχίζει η τρέλα: Τελευταίο εκκαθαριστικό, Βεβαίωση Τηλεφωνικού Παρόχου ότι έχετε τηλέφωνο στο όνομα σας (απόλυτα διεστραμμένο και παρανοϊκό) και βεβαίωση εργοδότη όπου εργάζεστε (αν με απολύσει αύριο;).

Εγώ επιμένω, ότι δεν η κυβέρνηση ιδιωτική επιχειρηματικότητα. Δεν μπορεί να αποδοθεί μόνο σε ακαταλληλότητα των κυβερνητικών [που είναι δεδομένη]. Περνά ο καιρός, και… ες αύριον τα σπουδαία.

Αρχίας, άρχοντας της Θήβας, (4ος αι. π.Χ.) γλεντούσε στο σπίτι φίλου του, όταν ένας αγγελιοφόρος τού έφερε ένα πολύ επείγον μήνυμα, και τού είπε να το διαβάσει χωρίς καθυστέρηση. «Ες αύριον τα σπουδαία», απάντησε ο Αρχίας και συνέχισε το γλέντι. Την επόμενη μέρα, υποστηριχτές του Πελοπίδα, πολιτικού αντιπάλου του Αρχία, τις προθέσεις των οποίων αποκάλυπτε το μήνυμα, τον σκότωσαν ενώ ακόμη διασκέδαζε. Αυτό συμβαίνει με την αναβολή για αργότερα, σε λήψη απόφασης που ενοχλεί].

Το ήθος του προξενικού Ιμάμη Γλαύκης, από ανάρτηση στο facebook: «Είμαστε πολύ ενοχλημένοι και ανήσυχοι από την πυρκαγιά στο Ισραήλ… Μήπως σβήσει»! Απαντά μουσουλμάνος: «Χότζα μου δεν συνάδουν σ’ εσάς τέτοιες κοινοποιήσεις γεμάτες μίσος. Να μην ξεχνάμε πως άλλο το κράτος και άλλο οι ζωές που ζούν σε αυτό». Τον μαλώνει ο Ιμάμης: «Φίλε μου αυτοί όλοι το ίδιο είναι. Όλοι είναι σαν ένα τέρας που θρέφεται με αίμα. Μέχρι σήμερα αμέτρητες χώρες τις βούλιαξαν, δεν θα απαριθμήσω εδώ μία-μία τις σκληρότητές τους, όμως αυτοί που ζούσαν σε αυτό το κράτος τι έπραξαν; Παρακολουθούσαν με τα σάλια τους να τρέχουν».