Skip to main content

Η ελληνική ένδυση δικτυώνεται με μεσογειακές επιχειρήσεις

Τριήμερο συναντήσεων και συνέδριο στη Φλωρεντία και στο Πράτο της Ιταλίας, στο πλαίσιο του προγράμματος TEX MED Clusters.

Στις 1,2 και 3 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν στην Φλωρεντία και στο Πράτο της Ιταλίας εκδηλώσεις του έργου TEX MED Clusters στο οποίο μετέχει ως εταίρος από την Ελλάδα ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πλεκτικής Ένδυσης Ελλάδος.

Συγκεκριμένα, την 1η Ιουλίου κατά την διάρκεια διεξαγωγής της διεθνούς έκθεσης νημάτων και πλεκτών PITTI FILATI στην Φλωρεντία, φιλοξενήθηκε το συνέδριο του ευρωμεσογειακού έργου με θέμα: «Νέα μοντέλα σχεδιασμού, παραγωγής και μάρκετινγκ στον κλάδο ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας στις μεσογειακές χώρες».

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε με επιτυχία παρουσία των συμμετεχόντων εταίρων του έργου και εκπροσώπων επιχειρήσεων από τις μεσογειακές χώρες (Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα, Τυνησία, Ιορδανία, Αίγυπτο και Παλαιστίνη) καθώς και δημοσιογράφων.

Οι παρουσιάσεις αφορούσαν στην εξέλιξη του έργου TEX MED Clusters, στην παρουσίαση των τάσεων της μόδας για το καλοκαίρι του 2016 και το φθινόπωρο/χειμώνα ‘16/’17 από το διεθνές δίκτυο πρόγνωσης μόδας WGSN, σε εργαλεία για την προώθηση της δημιουργικότητας στην βιομηχανία του πλεκτού, την πνευματική ιδιοκτησία και την αειφόρο ανάπτυξη στον κλάδο ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας και ολοκληρώθηκε από τις επόμενες διοργανώσεις του έργου.

Την 2η και 3η ημέρα πραγματοποιήθηκαν στο Πράτο επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ εκπροσώπων εταιρειών των χωρών της Μεσογείου που συμμετέχουν στο έργο και ιταλικών επιχειρήσεων. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 100 επιχειρηματικές συναντήσεις. Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν οι εταιρείες: Αηδονιάς, Βαρβαρέσος, Palco και Vamp. Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η παραγωγή, η εμπορία, ο σχεδιασμός και η καινοτομία.

Η επόμενη προγραμματισμένη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα, στα πλαίσια της έκθεσης Athens Fashion Trade Show στις 18-21/09. Ακολουθεί η συνάντηση στο Αμμάν της Ιορδανίας τον Οκτώβριο και το τελικό συνέδριο του έργου στην Αίγυπτο στο τέλος του έτους.