Skip to main content

Η Ελληνική Διαστημική Υπηρεσία και η φάρσα της κυβέρνησης

Η επανάληψη μιας φάρσας που φέρνει πόνο, η αναγνώριση της ΠΓΔΜ από την Μάλτα ως Δημοκρατία της Μακεδονίας, και η προσωπική εγγύηση του Τσακνή.

Έχουν αντιληφθεί άραγε οι κυβερνητικοί ότι η επαναλαμβανόμενη φάρσα -που φέρνει και πολύ πόνο- κάποια στιγμή θα φέρει τα πράγματα ανάποδα; Έπαιξαν το παιχνίδι τον Ιανουάριο του 2015, το έπαιξαν πάλι το καλοκαίρι, συνέχισαν τον Σεπτέμβριο. Αν σκέφτονται να το επαναλάβουν φέρνοντας την χώρα οριακά στην καταστροφή, θα γνωρίζουν βέβαια ότι το πολύ το παίξε-παίξε κάνει κακό στην υγεία.

Ά, λένε και ότι οι μεγάλοι έρωτες οδηγούν και σε μεγάλα μίση. Και οι μεγάλοι έρωτες δεν διαρκούν πολύ. Όσο αιφνίδια και ανεξήγητα έρχονται και σε ανεβάζουν στα ύψη, αιφνίδια πάλι πέφτεις με πάταγο.

Ο Νίκος Παππάς, ανακοίνωσε την ίδρυση της Ελληνικής Διαστημικής Υπηρεσίας, η οποία «έρχεται να καλύψει το μεγάλο έλλειμμα της χώρας μας στον τομέα». Στην απόφαση δεν λέει αν θα επιτρέψουμε να υπάρχουν περισσότεροι από τέσσερις γαλαξίες στο σύμπαν. Το Ινστιτούτο Φλωρεντίας τι λέει επ’ αυτού;

Πέρα από την πλάκα, η Ελλάδα είναι από τις ελάχιστες ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες δεν διαθέτουν Οργανισμό που να αξιοποιεί εμπορικά, επιστημονικά και ερευνητικά τα δικαιώματά της, ούτε την πληθώρα ερευνητικών και επιστημονικών εφαρμογών και πόρων που διαθέτει ο Ευρωπαϊκός Διαστημικός Οργανισμός (European Space Agency). Ήμασταν συνδρομητές, αλλά δεν είχαμε λεφτά για το ενοίκιο και ζήτησε η Τουρκία να πάρει τον χώρο μας. Τώρα θα έχουμε να πληρώσουμε;

Παιδιά, αυτή η υπόθεση με τον Τσοχατζόπουλο δεν πρέπει να πάρει τέλος; Είναι σε άθλια κατάσταση η υγεία του και το να παραμένει ακόμη στις φυλακές δεν πρόκειται για επανορθωτική ποινή, αλλά για εκδικητικότητα, και επικοινωνιακό τρυκ, ότι τάχα χτυπούν την διαφθορά. Καλώς βρέθηκε στις φυλακές (κακώς μόνον αυτός), αλλά ξέφυγαν τα πράγματα.

Ευρωπαϊκό και μάλιστα με μεσογειακό "αέρα" χαστούκι για την ελληνική εξωτερική πολιτική, καθώς η Μάλτα, χώρα φιλικά προσκείμενη προς την Ελλάδα, λίγες ημέρες μετά την ανάληψη της Προεδρίας της Ε.Ε., προχώρησε στη διπλωματική αναγνώριση των Σκοπίων με το συνταγματικό όνομα "Δημοκρατία της Μακεδονίας".

Η απόφαση αυτή μάλιστα ανακοινώθηκε, ενώ βρισκόταν στη Βαλέτα, για τις εργασίες του Συμβουλίου Υπουργών, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, από τον οποίο, όπως φαίνεται, δεν υπήρξε ουδεμία αντίδραση, έστω και συμβολική.

Ο Διονύσης Τσακνής ανακοίνωσε την ίδρυση μιας υπηρεσιακής επιτροπής που θα λογοκρίνει αν το υλικό που στέλνει η Χρυσή Αυγή «είναι μεταδόσιμο ή όχι». Πέραν του ότι σε δημοκρατικές χώρες προληπτική λογοκρισία δεν νοείται, ακόμη και αν πρόκειται για αντιδημοκρατικές τοποθετήσεις (όπως δεν λογοκρίνονται τα κείμενα των αριστεριστών, ούτε καν των εγκλείστων τρομοκρατών), όμως υπάρχει άλλο θέμα.

Επιχειρώντας ο Τσακνής, να προκαταλάβει αντιδράσεις, καταλήγει στην ανακοίνωσή του ότι «για την ανεξαρτησία και την αδιάβλητη λειτουργία της επιτροπής εγγυώμαι ο ίδιος». Ποιος είσαι βρε μεγάλε, ο Πάπας; "Εγγυώμαι, εγώ", έλεγε ο γιος της Μάργκαρετ και μου έσπαγε τα νεύρα, "εγγυώμαι, εγώ" λέγει τακτικά ο Τσίπρας, το κόλλησε και ο Τσακνής. Δηλαδή, αν κάποιος είναι καλός σε έναν τομέα (αν, λέω) έχει κάποια βαρύτητα η εγγύησή του επί άλλου θέματος; Πού το γράφει αυτό; Μήπως χρειάζονται κάποια ψήγματα αυτογνωσίας;