Skip to main content

Ο ‹δούρειος ίππος» στα γερμανικά σχέδια και ένα ερώτημα για τον Τόσκα

Ένα απλό ερώτημα στον Τόσκα για το περιστατικό στο Μενίδι, οι κόκκινες γραμμές που έγινα ροζ και η επιβεβαίωση της στάσης του Ομπάμα

Ο Ρομά πυροβόλησε στον αέρα, κι η σφαίρα καρφώθηκε στο κεφάλι 11χρονου, σκοτώνοντάς τον. Όλοι καταγγείλαμε την εγκληματική ανευθυνότητα του δράστη και όσων τον μιμούνται. Δεν καταλαβαίνω όμως, γιατί ο Πολάκης, που με υπερηφάνεια δημοσιοποίησε φωτογραφία του να πυροβολεί, δεν είναι ένας ανεύθυνος άνθρωπος όπως ο Ρομά, αλλά παρουσιάζεται σαν παλικαράς βαρύμαγκας; Σε τι διαφέρει;

Ο Νίκος Τόσκας, μιλώντας στον Flash 96, με αφορμή τις εξελίξεις μετά το θάνατο του 11χρονου στο Μενίδι, έκανε λόγο και για συνενοχή κάποιων κρατικών οργάνων με εγκληματίες αυτής της περιοχής. Προφανώς, αυτό δεν θα το έμαθε μόλις εχθές. Το ξέρει από καιρό, όπως το υποψιαζόμασταν βάσιμα, όλοι μας.

Ο Τόσκας, όμως, προέβη σε διαπιστώσεις. Δεν μας είπε γιατί αφήνει αυτά τα κρατικά όργανα να έχουν τέτοιες δοσοληψίες με εγκληματίες. Τις διαπιστώσεις τις κάνουν οι δημοσιογράφοι για να πάρουν αποφάσεις οι πολιτικοί. Γιατί δεν τις παίρνουν; Πόσο ισχυρές πλάτες έχουν αυτά τα κρατικά όργανα που δεν μπορεί ένας υπουργός να τα εκκαθαρίσει; Ποιο ισχυρά από έναν υπουργό, είναι; Δηλαδή;

Φώναζαν στο Μενίδι από καιρό ότι εκεί κυβερνούν συμμορίες, αλλά ο Τόσκας αλλού. Οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ τού έδωσαν ασυλία, αφού οι κουκουλοφόροι κάνουν ό,τι θέλουν στην Αθήνα. Τον Πανούση όμως τον έδιωξαν, όταν είχε αρχίσει να δίνει δείγμα στον περιορισμό της εγκληματικότητας.

Πολύ γουστάρω τις κόκκινες γραμμές. Σύμφωνα με τα όσα είχε πει ο Α. Τσίπρας, τον περασμένο Οκτώβριο, το Μέγαρο Μαξίμου είχε βάλει ψηλά στην ιεράρχησή του τρία ζητήματα: - Πρώτον, το κλείσιμο της αξιολόγησης. - Δεύτερον, την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. - Τρίτον, τη ρύθμιση του χρέους. Οκτώ μήνες μετά, είμαστε σε χειρότερη θέση. Οι γραμμές έγιναν ροζ.

Όταν είχε έρθει ο Ομπάμα στην Αθήνα, ακούγαμε και διαβάζαμε ύμνους για τον μέγα πλανητάρχη, που τόσο αγάπησε και βοήθησε την Ελλάδα. Μόνο εδώ στην voria.gr είχε γραφεί ένα άρθρο -σε άλλη στήλη- που υποστήριζε με στοιχεία, ότι ο Ομπάμα χρησιμοποιούσε την Ελλάδα ως όπλο εναντίον της Γερμανίας, που παρασήκωσε κεφάλι.

Η μεγαλύτερη βλάβη ήταν, όταν υποστήριζε -και ο τότε υπουργός οικονομικών των ΗΠΑ- ότι ένα Grexit θα επέφερε οικονομική καταστροφή όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και στην Υφήλιο. Το έχαψαν το παραμύθι οι ανίδεοι στα πολιτικά σοβιετικοί, και νόμισαν ότι μπορούσαν να εκβιάσουν την Γερμανία, και το διακήρυσσαν μάλιστα με μεγάλη σιγουριά.

Κι αμέσως με το δημοψήφισμα, βγήκε ο Ομπάμα και δήλωσε, ότι δεν υπάρχει καμιά επίπτωση από όσα συνέβησαν στην Ελλάδα, τα δε χρηματιστήρια της γης, ούτε που το κατάλαβαν. Όταν είχε αναλυθεί στο άρθρο στη voria.gr η υποκριτική στάση του Ομπάμα, δεν του έδωσαν σημασία αυτοί που έπρεπε. Έρχεται τώρα η "Εστία" και αποδεικνύει ότι η Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο και εξακολουθεί ακόμα να είναι ως "πιόνι" ενός γεωστρατηγικού "παιγνίου".

Γράφει ειδικότερα: «Σύμφωνα με αναλυτές, η Ουάσιγκτον χρησιμοποιούσε την Ελλάδα ως "δούρειο ίππο" στα γερμανικά σχέδια, την ήλεγχε -και συνεχίζει- γεωστρατηγικά και επεδίωκε να βάζει το Βερολίνο να πληρώνει. Τώρα το Βερολίνο ζητάει εκδίκηση, ή απλά προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα και αναζητά πλήρη χειραφέτηση… [Για να γίνει αντιληπτό, ότι η voria.gr, δεν είναι απλώς μια ιστοσελίδα ανάμεσα στις άλλες].