Skip to main content

Η Ελλάδα είναι μικρή χώρα για να χρεοκοπήσει, εκτιμά ο Τσου Μιν

Η χωρίς προηγούμενο κρίση που πλήττει την Ελλάδα δεν είναι παρά «η κορυφή του παγόβουνου» με το φάσμα μια δημοσιονομικής κατάρρευσης να απλώνεται στην υπόλοιπη Ευρώπη, προειδοποίησε ο αναπληρωτής διοι
Η χωρίς προηγούμενο κρίση που πλήττει την Ελλάδα δεν είναι παρά «η κορυφή του παγόβουνου» με το φάσμα μια δημοσιονομικής κατάρρευσης να απλώνεται στην υπόλοιπη Ευρώπη, προειδοποίησε σήμερα, Πέμπτη, ο αναπληρωτής διοικητής της κινεζικής κεντρικής τράπεζας.

«Η Ελλάδα είναι μια περίπτωση, αλλά δεν είναι η κορυφή του παγόβουνου», δήλωσε ο Τσου Μιν σε ένα φόρουμ επενδυτών στο Χονγκ Κονγκ.

«Δεν πιστεύω ότι η Ελλάδα θα οδηγηθεί στη χρεοκοπία γιατί είναι σχετικά μικρή σε μέγεθος χώρα, αλλά δε βλέπουμε κανένα αποφασιστικό μέτρο που θα έδινε ένα μήνυμα στην αγορά ότι μπορούμε να επιλύσουμε την κρίση, μπορούμε να βάλουμε ένα τέλος σ΄ αυτήν. Η αγορά παραμένει λοιπόν πολύ ρευστή», τόνισε.

«Η κύρια ανησυχία σήμερα είναι η Ισπανία και η Ιταλία», πρόσθεσε ο Τσου. Οι δηλώσεις του μεταδόθηκαν από το πρακτορείο Dow Jones Newswires.