Skip to main content

Η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει, υποστηρίζει ο Βαν Ρομπέι

Αισιόδοξος ότι η Ελλάδα δεν θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ε.Ε σε συνέντευξή του στο βελγικό περιοδικό Trends.
Αισιόδοξος ότι η Ελλάδα δεν θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Χέρμαν Βαν Ρομπέι σε συνέντευξή του στο βελγικό περιοδικό Trends, ενώ διαβεβαίωσε ότι κανένα κράτος δεν θα αναγκαστεί να αποχωρήσει από την ευρωζώνη.

«Υπάρχουν πολλές αναφορές στον διεθνή Τύπο σχετικά με αναδιάρθρωση χρέους, ωστόσο θεωρώ ότι δεν θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τόνισε, επίσης, ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα διαθέσουν περισσότερα κεφάλαια στα κράτη που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, αν κριθεί ότι δεν είναι επαρκές το πακέτο των 750 δισ. ευρώ.

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει η παραμικρή υπόνοια ότι θα ζητηθεί η πρακτική εφαρμογή αυτού του σχεδίου διάσωσης», δήλωσε ο Βαν Ρόμπεϊ. «Και αν το σχέδιο αποδειχθεί ανεπαρκές, η απάντησή μου είναι απλή: σε αυτήν την περίπτωση, θα κάνουμε περισσότερα», πρόσθεσε.