Skip to main content

Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο λέει ο Παπουτσής

Την βούληση του υπουργείου να πατάξει την παράνομη μετανάστευση εξέφρασε για ακόμη μια φορά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο.
Την βούληση του υπουργείου να πατάξει την παράνομη μετανάστευση εξέφρασε για ακόμη μια φορά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο.

«Όσοι όμως βρίσκονται στη χώρα μας παράνομα και κυρίως εκείνοι οι οποίοι συμμετέχουν σε έκνομες και βίαιες πράξεις αυτοί θα φύγουν από την Ελλάδα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Είτε με εθελοντικό επαναπατρισμό, είτε με υποχρεωτική απέλαση. Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο. Η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλο. Έχουμε ξεπεράσει τα όρια παρά το γεγονός ότι είμαστε μια κοινωνία δημοκρατική, ανεκτική, η πιο ανεκτική κοινωνία στις ευρωπαϊκές χώρες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπουτσής.

Όπως ανέφερε ο υπουργός, «πέρα από το φράχτη, τις θερμικές κάμερες και όλα τα σύγχρονα μέσα τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε στον Έβρο και στα σύνορά με το νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα βάζουμε μία τάξη σε όλη αυτή την κατάσταση, η οποία για χρόνια ταλαιπωρεί τη χώρα μας και προσβάλλει την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή έννομη τάξη. Με το νομοσχέδιο, το οποίο ψηφίζεται σήμερα από τη Βουλή, όσοι έχουν δικαίωμα ασύλου και διεθνούς προστασίας θα το έχουν. Και σε αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε με υπεράνθρωπες προσπάθειες».
 
Ειδικότερα για το φράχτη ο κ. Παπουτσής υπογράμμισε ότι είναι ένα από τα μέτρα που η κυβέρνηση σκοπεύει να υλοποιήσει προκειμένου να ενισχύσει τα σύνορά μας σύμφωνα με τις συμβατικές υποχρεώσεις της χώρας και σύμφωνα με την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας.

Ερωτηθείς για το κόστος κατασκευής του, τόνισε: «Ας δούμε πόσο κόστος πληρώνει η Ελλάδα κάθε μέρα από την ανεξέλεγκτη είσοδο στη χώρα μας άνω των 200 μεταναστών ημερησίως. Αυτό σημαίνει ένα ελληνικό χωριό προστίθεται στην ελληνική επικράτεια σχεδόν κάθε μέρα. Ε, δεν αντέχουμε άλλο».