Skip to main content

Η EΛΙΜΕ ανοίγει την πόρτα και για τα μικρότερα λιμάνια

Τροποποίηση καταστατικού συζητείται στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος - Στο τραπέζι και η αναβάθμιση του «Εξάντα»

Τροποποιείται το καταστατικό της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος προκειμένου κάτω από τη σκέπη της ΕΛΙΜΕ να ενταχθούν και τα μικρότερα λιμάνια της χώρας, δηλαδή πέραν των 12 μεγαλυτέρων λιμανιών που έχουν τη νομική μορφή ανωνύμου εταιρείας.

Η παραπάνω τροποποίηση συζητείται σήμερα σε συνεδρίαση του δ.σ της Ένωσης, στη Θεσσαλονίκη, στα γραφεία της ΟΛΘ ΑΕ, καθώς η ΕΛΙΜΕ, όπως είπε ο πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος του ΟΛΠ, κ. Γιάννης Κούβαρης, έχει σκοπό την παροχή εξειδικευμένων υποστηρικτικών υπηρεσιών στα Λιμενικά Ταμεία. Μάλιστα για το σκοπό αυτό, η ΕΛΙΜΕ, πρόκειται να αναβαθμιστεί λειτουργικά με την πρόσληψη έως πέντε ειδικών επιστημόνων καθώς σήμερα διαθέτει μόνο διευθυντή και μία υπάλληλο.

Σχετικά με τη συνεδρίαση της ΕΛΙΜΕ ο δ/νων σύμβουλος του ΟΛΘ κ. Μακρής είπε ότι θα συζητηθούν και θέματα που αφορούν όλα τα λιμάνια ώστε να υπάρξει επεξεργασία κοινών προτάσεων για ζητήματα που αφορούν επενδύσεις, υδατοδρόμια και εξυπηρέτησης κρουαζιερόπλοιων, θέματα λειτουργίας.

Στη συνεδρίαση μετέχουν εκπρόσωποι των διοικήσεων όλων των λιμένων που είναι α.ε , πλήν του Ο.Λ. Ηρακλείου.

Το δεύτερο θέμα που θα απασχολήσει τις διοικήσεις των λιμένων αλλά και εκπρόσωπο της ΟΜΥΛΕ, σε επόμενη διαδικασία, αφορά τον «Εξάντα», το Ινστιτούτο εκπαίδευσης των εργαζομένων στους λιμένες, που έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Όπως είπε ο κ. Μακρής, δ/νων σύμβουλος της ΟΛΘ AE, στόχος είναι ο «Εξάντας» να αποκτήσει ευρύτερο εκπαιδευτικό ρόλο και να εκπαιδεύει και τους εργαζομένους εταιρειών που δραστηριοποιούνται στα λιμάνια, αλλά και να πιστοποιεί την εκπαίδευση των εργαζομένων. Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία για να πιστοποιηθεί ο «Εξάντας» ως ΚΕΚ.

Επίσης, σκοπός είναι η καλύτερη οργάνωσή του ώστε να έχει ένα ορισμένο, συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ώστε τα εκπαιδευτικά σεμινάρια που υλοποιεί να πάρουν ένα πιο αποκεντρωμένο χαρακτήρα.