Κυριακή 20 Μαΐου 2018
x

ΣΑΦΑΡΙ ΕΛΕΓΧΩΝ ΚΑΙ ΜΙΝΙ ΛΙΦΤΙΝΓΚ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΝΟΨΕΙ ΔΕΘ (ΦΩΤΟ)

Βροχή τα πρόστιμα για διπλοπαρκάρισμα, αυξημένη παρουσία της αστυνομίας και βιαστικές διορθώσεις στην εικόνα της πόλης, που ετοιμάζεται για τη ΔΕΘ.

Μόλις δυο μέρες πριν τα εγκαίνια της 82ης ΔΕΘ, η Θεσσαλονίκη «φοράει τα καλά της» για να δείξει στους επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό το καλό της πρόσωπο, αυτό που διέπεται από καθαριότητα, νομιμότητα, επαρκή αστυνόμευση με συνεχείς ελέγχους και έργα που ολοκληρώθηκαν μόλις πριν από μία εβδομάδα.

Οι έλεγχοι της Τροχαίας στο κέντρο της πόλης έχουν ενταθεί αισθητά, καθώς τροχονόμοι και δημοτικοί αστυνομικοί είναι επί ποδός για να επιβάλλουν πρόστιμα σε παράνομα σταθμευμένα οχήματα. Στο στόχαστρό τους έχουν μπει τα διπλοπαρκαρισμένα, για τα οποία γίνονται συνεχώς έλεγχοι, με στόχο να μην επιβαρύνεται κι άλλο η ήδη αυξημένη κίνηση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Παράλληλα, σε συνεχή κίνηση βρίσκονται και οι γερανοί της Τροχαίας απομακρύνοντας αμάξια, στους δρόμους που έχει απαγορευτεί η στάθμευση. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τη Δευτέρα, 11 Σεπτέμβρη η στάθμευση απαγορεύεται στην οδό Εθνικής Αμύνης, στο τμήμα της από Αγίου Δημητρίου μέχρι πλατεία Συντριβανίου καθώς και στην οδό Εγνατία στο τμήμα της από την οδό Γ’ Σεπτεμβρίου μέχρι την πλατεία Συντριβανίου.

Αστυνομικοί κάθε υπηρεσίας είναι επί ποδός και επιτηρούν συνεχώς την κυκλοφορία, σε κάθε γωνία του κέντρου της πόλης, ενώ αυξημένοι είναι οι έλεγχοι και για την μικροεγκληματικότητα. Ακόμη, περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. κυκλοφορούν συνεχώς και σε αυξημένο αριθμό στους δρόμους. Μάλιστα, στην πλατεία Αριστοτρέλους, την Παραλία και την πλατεία Λευκού Πύργου περιπολούν αστυνομικοί της Τουριστικής αστυνομίας με ποδήλατα.

Την ίδια ώρα, στους δρόμους της πόλης και ιδιαίτερα πλησίον της ΔΕΘ, γίνεται «λίφτινγκ» με πυρετώδεις ρυθμούς. Τεχνικά συνεργεία φρεσκάρισαν τα χρώματα των ποδηλατοδρόμων γύρω από τις κτηριακές εγκαταστάσεις της έκθεσης, ενώ βάφτηκαν εκ νέου οι διαβάσεις και οι διαγραμμίσεις σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Ασφαλώς, στο «λίφτινγκ» περιλαμβάνεται και τα έργα ασφαλτόστρωσης στην οδό Βασιλίσσης Όλγας, που ολοκληρώθηκε πριν από 10 μέρες.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται εκ μέρους του δήμου και στην καθαριότητα, με τους εργαζόμενους στον τομέα να βρίσκονται συνεχώς στα πεζοδρόμια της πόλης, διατηρώντας τα καθαρά. Μάλιστα, η «γενική καθαριότητα» πέρασε και από τα συντριβάνια μπροστά από την νότια πύλη της ΔΕΘ, τα οποία καθαρίστηκαν σχολαστικά την περασμένη Τρίτη.

Και ασφαλώς, τα κόκκινα κινέζικα φαναράκια που κρεμάστηκαν πάνω από κεντρικούς δρόμους της πόλης, δίνοντας εορταστική ατμόσφαιρα, συμπληρώνουν την εικόνα της Θεσσαλονίκης όπου για 10 μέρες όλοι και όλα κινούνται σε έκτακτους ρυθμούς «ΔΕΘ». 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ