Skip to main content

Η ΕΚΤ προειδοποιεί: Παραμένει ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Ελλάδας

Προειδοποιήσεις από την ΕΚΤ, παρότι η Τράπεζα αναγνωρίζει ότι, εν συγκρίσει με το Καλοκαίρι του 2015, ο κίνδυνος χρεοκοπίας έχει συρρικνωθεί αισθητά

Για την παραμονή του κινδύνου χρεοκοπίας της Ελλάδας σε υψηλά επίπεδα, λόγω των ανησυχιών για την εφαρμογή του τρίτου προγράμματος βοήθειας, προειδοποιεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), σε σημερινή της έκθεση για την ευρωπαϊκή οικονομία.

Η ΕΚΤ αναγνωρίζει ότι εν συγκρίσει με το Καλοκαίρι του 2015, ο κίνδυνος χρεοκοπίας έχει συρρικνωθεί αισθητά, παρ’ όλα αυτά, όπως διαπιστώνει, η εφαρμογή του προγράμματος εξακολουθεί να «γεννά» ανησυχίες, γεγονός που συνεπάγεται τη διατήρηση των κινδύνων.

Ταυτόχρονα, η έκθεση σημειώνει ότι οι εξελίξεις στην Ελλάδα είχαν μία περιορισμένη και προσωρινή επίπτωση στις αγορές μετοχών και κρατικών ομολόγων στην Ευρωζώνη.

Στην ίδια έκθεση, η ΕΚΤ εστιάζει σε τέσσερις παράγοντες, οι οποίοι ενδεχομένως να αποτελέσουν απειλή για την οικονομία και το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ευρωζώνης, κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο ετών.