Skip to main content

Οι εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία των Ποντίων και οι κυρώσεις στη Ρωσία

Η αδιαφορία για τις εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων, η επέκταση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας και οι φαντασιώσεις στο Ιράν.

Το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης, με πληθυσμό άνω του 1,2 εκατ. κατοίκων, αριθμεί περί τους 350.000 Ποντίους. Στην εκδήλωση Μνήμης της Τρίτης, ζήτημα να παρευρίσκονταν 2-2.500 άτομα, και όχι όλοι Πόντιοι, όπως δεν είμαι Πόντιος κι εγώ, αλλά βρισκόμουν εκεί, όπως και στην πορεία. Οι άλλοι 347.500 Πόντιοι αδιαφόρησαν.

Επειδή μ’ έχουν ζαλίσει οι φίλοι μου ποντιακής καταγωγής, επαναλαμβάνοντας «καλύτερα Πόντιος και μ’ ένα ομμάτ’», να μού επιτρέψουν να τους υπενθυμίσω ότι οι διοργανωτές της εκδήλωσης δεν τους ζήτησαν το ένα ομμάτ’, αλλά να κάνουν έναν περίπατο καλοκαιριάτικα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Και ούτε αυτό έκαναν.

Μη τολμήσει του λοιπού φίλος Πόντιος να μου ξαναπεί «Πόντιος και μ’ ένα ομμάτ’» αν δεν παρευρέθηκε στην πλατεία της Αγιά Σοφιάς ή δεν είχε απολύτως σοβαρό λόγο για να απουσιάσει, επειδή θα του κόψω την καλημέρα. Και το λέω στα σοβαρά, γιατί με κουράζουν πολύ τα παχιά λόγια όταν δεν συνοδεύονται από πράξεις.

Σκοτώνονται μεταξύ τους. Αιματηρή σύγκρουση των Ειδικών Δυνάμεων της τουρκικής αστυνομίας με τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, άφησε πίσω της επτά νεκρούς και 4 τραυματίες. Αυτό γράφει ο κουρδικός Τύπος και επεξηγεί, ότι η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Αστυνομίας εξαπέλυσε επίθεση κατά των Κούρδων παρά την αντίθετη άποψη του τουρκικού στρατού.

Οι μονάδες του τουρκικού στρατού δεν συμφώνησαν με αυτή την κίνηση, με την λογική ότι η επιχείρηση ενδεχομένως θα άφηνε πίσω της πολλούς νεκρούς και τραυματίες. Οι αστυνομικοί δεν έλαβαν υπόψη τους την επισήμανση και ξεκίνησαν την επίθεσή τους. Ξεκίνησε όμως και ένας έντονος καυγάς μεταξύ τους, και μετά τα λόγια μίλησαν τα όπλα, με τα γνωστά αποτελέσματα. (ο τουρκικός Στρατός δεν διέψευσε την είδηση)

Ο Σημίτης αποποιήθηκε κάθε ευθύνης για τις μίζες του Τσοχατζόπουλου, παρότι ήταν προϊστάμενός του. Ερώτηση: Ο Παπαγεωργόπουλος γιατί είναι στην φυλακή, αφού οι δυο περιπτώσεις είναι όμοιες; Δεν έχει μπάρμπα στην Γερμανία;

Ρωσικό δημοσίευμα, επικαλούμενο πληροφορίες του Bloomberg, αναφέρει ότι η Ελλάδα συμφώνησε να μη αντιδράσει στην επέκταση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, τον Ιούνιο, στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. Άλλα λέγαμε στους Ρώσους, οι οποίοι προφανώς και δεν μας είχαν πιστέψει, αφού έμαθε όλος ο κόσμος πόσο αναξιόπιστοι είναι οι πρώην και οι νυν (σίγουρα και επόμενοι).

Τα αγαθά του πολυπολιτισμού (λόγω της ανταλλαγής πολιτιστικών στοιχείων, όπως μάς λένε): Στο Ιράν, όπου η ομοφυλοφιλία τιμωρείται με θάνατο, γνωστός θρησκευτικός ηγέτης προειδοποίησε σχετικά τους μαθητές του: Την ώρα που είστε σε επαφή με την γυναίκα σας, αν ονειρεύεστε άλλη γυναίκα, τότε το παιδί που θα γεννήσετε θα γίνει ομοφυλόφιλος. Κερδίζουμε ωφέλιμη γνώση από τον πολυπολιτισμό, δεν μπορείς να το αρνηθείς!

Για όσους κάνουν εύκολα κριτική, χωρίς να γνωρίζουν τα απαραίτητα, ιδιαίτερα όμως το παρασκήνιο, θυμίζω τα λόγια του Κίσσιγκερ, ο οποίος είπε σε συνέντευξή του: «Η πολιτική είναι σαν το μετρό του Παρισιού, 90% υπόγειο και 10% φανερή διαδρομή» Ήξερε τι έλεγε.

Καλλισθένης