Skip to main content

Η «ευφυής» πρόταση του Λαζόπουλου και το ρόλεξ του Κουτσούμπα

Η «ευφυής» πρόταση του Λαζόπουλου για το μεταναστευτικό, το ρόλεξ του Κουτσούμπα και μια συγκλονιστική καταγγελία κατά της κ. Μπαζιάνα-Τσίπρα.

Ο Λαζόπουλος, ο εκλεκτός του «προοδευτικού κόσμου» που παλεύει το σύστημα, το οποίο περιέργως τον προβάλλει, πρότεινε στα σοβαρά ν’ ανοίξει η Γερμανία το Νταχάου για τους πρόσφυγες. Το είχε κάνει ήδη με άλλο στρατόπεδο συγκέντρωσης, αλλά δεν πρόλαβε η Μέρκελ να τον ενημερώσει.

Σύμφωνα με αυτήν την ευφυή λαζοπούλεια πρόταση, πρέπει να στείλει και η Ελλάδα τους λαθρομετανάστες στην Μακρόνησο και την Γιάρο; Στρατόπεδα ήταν κι αυτά, και μάλιστα ανεκμετάλλευτα τώρα. Αν αυτό δεν το είχε προτείνει ο «προοδευτικός» διασκεδαστής, αλλά κάποιος άλλος, θα του ορμούσαν οι επαγγελματίες της ευαισθησίας. Τώρα σιωπή.

Μα τι λέει ο Τσίπρας; Είπε στην ομιλία του για τους κατοίκους των νησιών, που από το υστέρημά τους προσφέρουν στους πρόσφυγες. Δεν άκουσε την αρμόδια υπουργό, εκλεκτή σύντροφό του, που αποκάλυψε ότι οι νησιώτες πλουτίζουν από τους Σύρους που γεμίζουν τα ξενοδοχεία και ξοδεύουν στην αγορά; (έτσι ακριβώς το είπε, κι όταν της εξήγησαν τι ανοησία είναι αυτό, το άλλαξε «σε λίγους που εκμεταλλεύονται» - αλλά τα γραπτά μένουν).

Δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο φωτογραφία του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, να φοράει ένα πανάκριβο Ρόλεξ. Απόλυτα φυσικό. Το ξανάγραψα κι άλλη φορά, ότι αποτελεί μήνυμα, όπως αυτό που έστειλε ο Λένιν στους μπολσεβίκους, όταν άλλοι σύντροφοι τον κατηγόρησαν ότι ζει πλουσιοπάροχα και ταξιδεύει με το τραίνο στην Α΄ θέση.

Είπε ο Λένιν, ότι το κάνει επίτηδες, για να δείξει στους προλετάριους ότι με το κομμουνιστικό κόμμα στην εξουσία, όλοι θα ταξιδεύουν στην πρώτη θέση. Το ίδιο μήνυμα στέλνει κι ο Κουτσούμπας. Με το ΚΚΕ στην κυβέρνηση όλοι θα φοράμε Ρόλεξ. [Βέβαια, τα πράγματα με το τραίνο, εξελίχθηκαν διαφορετικά. Εκατοντάδες χιλιάδες προλετάριοι αντί για Α΄ θέση, εξασφάλισαν ταξίδι για τα στρατόπεδα της Σιβηρίας].

Άκουσα τόσες υποσχέσεις, αλλά κανένας δεν επανέλαβε την καταπληκτική υπόσχεση του Σαμαρά. Κρίμα που δεν θα ξαναγίνει πρωθυπουργός, μια και δεν πρόλαβε να δώσει Wifi δωρεάν σε όλους τους Έλληνες. Φτού… ατυχία!

Για να μη ξεχνιόμαστε… Το σύνθημα των τουρκοφρόνων στην Θράκη είναι πάλι «οι Τούρκοι ψηφίζουν Τούρκο». Κι επειδή δεν υπάρχει σταυρός, η εντολή του Προξενείου είναι να ψηφιστούν τα κόμματα, που έχουν σε εκλόγιμη θέση τουρκοπράκτορα.

Ο δε Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης (BTTDD) με επίσημη ανακοίνωσή του πληροφορεί τους εκ Θράκης μουσουλμάνους που κατοικούν στην Τουρκία, αλλά με ελληνική υπηκοότητα, ότι διαθέτει λεωφορεία δωρεάν για να έρθουν να ψηφίσουν, «αλλά και για να περάσουν με τους συγγενείς τους κάποιο διάστημα στο Μπαϊράμι που ακολουθεί». Άφεριμ!

Μία συγκλονιστική καταγγελία κάνει ο φωτορεπόρτερ Βασίλης Κουτρουμάνος στο protothema.gr για τη στοχοποίηση που δέχεται το παιδί του από το σχολείο Χιλλ, σχετικά με τις φωτογραφίες της Μπαζιάνα-Τσίπρα. «Έχω συναντήσει πολλές γυναίκες πρωθυπουργών, τέτοια αλαζονεία πρώτη φορά βλέπω», είπε. «Μού είπαν ότι το παιδί μου θα έρθει σε δύσκολη θέση, δεν θα το κάνουν παρέα τα άλλα παιδιά, δεν θα το καλούν σε πάρτι και θα το απομονώσουν. Ψυχικός εκβιασμός δηλαδή».

Και προέβη στη γνωστή λαϊκή σύσταση: «Χαιρέτα τους πεζούς όταν καβαλικεύεις, για να σε χαιρετούν κι αυτοί όταν ξεκαβαλικέψεις».

Καλλισθένης