Skip to main content

Τζιτζικώστας σε Μπουτάρη: Σε θέλουμε όρθιο για να... διαφωνούμε

Κατά την είσοδό του στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, πλησίασε τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη και του ευχήθηκε να είναι γερός, δυνατός και υγιής.

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου βρέθηκε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Κατά την είσοδό του στην αίθουσα, πλησίασε τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη και του ευχήθηκε να είναι γερός, δυνατός και υγιής.

Ο κ. Τζιτζικώστας σε σύντομη παρέμβασή του είπε, απευθυνόμενος στον δήμαρχο: «Σε θέλουμε όρθιο για να μπορούμε να συμφωνούμε και να διαφωνούμε».

Κάλεσε τα αρμόδια όργανα, ΕΛΑΣ και Δικαιοσύνη, να κάνουν όσα πρέπει για να αποδοθούν οι ευθύνες οπου ανήκουν.

«Με τον δήμαρχο Θεσσαλονίης Γιάννη Μπουτάρη συνεργαζόμαστε αρκετά χρόνια, πολλές φορές συμφωνώντας και άλλες φορές διαφωνώντας. Και η αλήθεια είναι πως από τη συνεργασία αυτή, η πόλη μας και η περιοχή μας πήγαν προς το καλύτερο. Δεν χρειάζεται και δεν είναι δύσκολο να ανατρέξει κανείς στο πρόσφατο παρελθόν της πόλης και της περιφέρειας για να δει οτι πράγματι αυτά τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μια στροφή και αυτό δεν μπορεί να το καταφέρει ένας άνθρωπος, το καταφέρνουν όλοι οι φορείς, συνεργαζόμενοι», σημείωσε.

«Ακόμα και αν κάποιες φορες διαφωνούμε. Πάντα, όμως, όποτε και αν διαφωνήσαμε με τον Μπουτάρη,  διαφωνήσαμε στα πλαίσια του δημοκρατικού διαλόγου, πάντα με επιχειρήματα, ποτέ με βία. Αλίμονο αν σε αυτή τη χώρα, στον τόπο μας, αντικατασταθούν τα επιχειρήματα, από κλωτσιές και γροθιές. Τότε σημαίνει ότι έχει καταλυθεί η ίδια η δημοκρατία. Αυτά τα γεγονότα που έγιναν, τα οποία καταδίκασα, ήταν γεγονοτα που δεν αρμόζουν σε μια σύγχρονη, δημοκρατική και ελεύθερη κοινωνία».