Skip to main content

Οι δράστες του κεντρικού δήμου για τις ευπαθείς ομάδες εν όψει γιορτών

Σειρά δράσεων ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης με στόχο την ενίσχυση ευπαθών ομάδων.

Σειρά δράσεων και εκδηλώσεων ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης με στόχο την ενίσχυση ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι δράσεις υλοποιούνται σε συνεργασία με φορείς και ιδιώτες, οι οποίοι επιδεικνύουν την αλληλεγγύη τους και συμβάλλουν στη δημιουργία εορταστικής ατμόσφαιρας στην πόλη.

Το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

Σε δράση συλλογής παιχνιδιών και ρούχων για την ενίσχυση των κοινωνικών του υπηρεσιών συμμετέχει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Όλοι μαζί για το παιδί», που διοργανώνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά. Την εκδήλωση με τίτλο «Φέτος τα Χριστούγεννα γίνε και εσύ Αϊ Βασίλης», που θα πραγματοποιηθεί στο εμπορικό κέντρο «Mediterranean Cosmos», από τις 11.00 έως τις 14.00, διοργανώνουν  η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ. Στη διάρκεια της δράσης θα υπάρχουν εκπλήξεις και happening για τα παιδιά, ενώ τα δώρα που θα συγκεντρωθούν - παιχνίδια και ρούχα -  θα διατεθούν σε άπορες οικογένειες τις οποίες στηρίζουν οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου.  

Δράση συλλογής τροφίμων με τίτλο «Νοιάζομαι – Μοιράζομαι» διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015, από τις 10.00 έως τις 18.00, στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας. Τα τρόφιμα που θα συγκεντρώνονται πρέπει να είναι σε τυποποιημένη μορφή (όσπρια, μακαρόνια, ρύζι, γάλα εβαπορέ, λάδι, αλεύρι, ζάχαρη, κονσέρβες κ.ά.). Στη δράση θα πάρει μέρος η  νεανική μπάντα των Kazoo.   

Τα αγαθά που θα συγκεντρωθούν, θα διατεθούν από την Τράπεζα Τροφίμων του Δήμου Θεσσαλονίκης και τις Κοινωνικές δομές οι οποίες λειτουργούν στο πλαίσιο του Προγράμματος Καταπολέμησης της Φτώχειας στο Δήμο, σε συνεργασία με τις ΜΚΟ AΡΣΙΣ και PRAKSIS (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων, συσσίτια κ.λπ.), σε άτομα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα διαβίωσης.

Διανομή τροφίμων που προέρχονται από δωρεές επιχειρήσεων εστίασης, οι οποίες  ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόσκληση του Δήμου Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015. Πακέτα τροφίμων θα παραδοθούν σε άπορες οικογένειες των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Δημοτικής Ενότητας Τριανδρίας. Η διανομή θα γίνει από τις 13.00 έως τις 14.00 για τους κατοίκους της 1ης, 3ης,  4ης και 5ης Δημοτικής Κοινότητας και της Δημοτικής Ενότητας Τριανδρίας στις εγκαταστάσεις των παραπάνω Κοινοτήτων και για τους κατοίκους της 2ης  Δημοτικής Κοινότητας στο χώρο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας επί της οδού Μοναστηρίου 53-55.

Την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015, από τις 12.00 έως τις 15.00, θα παρατεθεί Χριστουγεννιάτικο γεύμα σε 700 άτομα εξυπηρετούμενα από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης στη Φοιτητική Λέσχη του Α.Π.Θ., σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Το γεύμα θα συνοδεύσει η νεανική μπάντα των Kazoo με ένα εορταστικό μουσικό πρόγραμμα.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με θέατρα και ομάδες της πόλης, θα δώσει τη δυνατότητα σε παιδιά οικονομικά αδύναμων οικογενειών να παρακολουθήσουν θεατρικές παραστάσεις, χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν με τις χορηγίες του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, του Αριστοτέλειου Θεάτρου, της Πειραματικής Σκηνής της «Τέχνης» και του «Μικρού Βορρά».

«Ευχαριστούμε την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, το ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ καθώς και τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA για την πρωτοβουλία οργάνωσης των παραπάνω δράσεων καθώς και όλους τους φορείς και τις επιχειρήσεις που συνέβαλλαν στην προσπάθεια του Δήμου και μας στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια» δήλωσε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Θεσσαλονίκης, Καλυψώ Γούλα και πρόσθεσε: «Καλώ τους πολίτες της Θεσσαλονίκης να συμμετάσχουν στις παραπάνω δράσεις και να φανούν αλληλέγγυοι, με μοναδικό στόχο τη χαρά των παιδιών και την ανακούφιση των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη και όλοι μαζί να συνεχίσουμε να προσπαθούμε για το καλύτερο».