Skip to main content

Οι δράσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ για την Παγκόσμια Ημέρα AIDS

Mπροστά από το «Ολύμπιον» θα λάβουν χώρα εκδηλώσεις, οι οποίες έχουν ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ Θεσσαλονίκης για 17η συνεχόμενη χρονιά έχει προγραμματίσει σειρά εκδηλώσεων στο πλαίσιο της 1ης Δεκεμβρίου 2017 – Παγκόσμιας Ημέρας AIDS στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Φέτος, η ενημερωτική παρέμβαση θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Τμήμα Δημόσιας Υγείας της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τον Δήμο Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, τον Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή», το «ThessCheckpoint», το «Κέντρο Ζωής», τη HelMSIC (Hellenic Medical Students’ International Committee) και το ESN Project Social Erasmus. Τις δράσεις θα στηρίξουν με την παρουσία και την ενεργή συμμετοχή τους οι φοιτητές τους Τμήματος Νοσηλευτικής του Α.ΤΕ.Ι. Θεσσαλονίκης.

Στο κέντρο της πόλης της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην Πλατεία Αριστοτέλους, μπροστά από τον κινηματογράφο «Ολύμπιον», θα λάβουν χώρα εκδηλώσεις, οι οποίες έχουν ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού της πόλης και των επισκεπτών της σε θέματα που αφορούν στο HIV/AIDS.

Το μήνυμα της εκδήλωσης είναι: «Το δικαίωμά μου στην υγεία».

Έντυπο ενημερωτικό και προωθητικό υλικό καθώς και προφυλακτικά θα διανέμονται καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η εκδήλωση θα πλαισιώνεται από σειρά δρώμενων. Συγκεκριμένα, θα συμμετέχουν η χορευτική ομάδα της κας Γκάμπυ Χρυσού και οι “Fireworkers”. Θα παραστεί η Φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης και η μουσική μπάντα Paranaue.
Η αφή κόκκινων κεριών, που θα σχηματίζουν το κόκκινο κορδελάκι (red ribbon), διεθνές σήμα ευαισθητοποίησης για το AIDS, θα πραγματοποιηθεί στις 19:30.

Πρόγραμμα 1ης Δεκεμβρίου 2017:
12:30 Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσ/νίκης
15:00 Σχηματισμός red ribbon από εθελοντές
17:30 Μουσική ομάδα Eramusicians
18:00 Η χορευτική ομάδα της κας Γκάμπυ Χρυσού
18:30 Μουσική ομάδα Eramusicians
18:30 Η χορευτική ομάδα “Fireworkers”
19:00 Μουσικό συγκρότημα Paranaue
19:30 Άναμμα κεριών (red ribbon)

Στις 17:30 Φωταγώγηση του Λευκού Πύργου (red ribbon).

Πρόγραμμα Δράσεων ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Θεσσαλονίκης:

Kεντρική εκδήλωση: Πλατεία Αριστοτέλους
Χώρος: Πλατεία Αριστοτέλους
Ημερομηνία Υλοποίησης: 1η Δεκεμβρίου 2017
Ωράριο: 10:00π.μ-10.00μ.μ

Εκδηλώσεις στο Α.Τ.Ε.Ι.Θ.
Ημερομηνία Υλοποίησης: 29 Νοεμβρίου 2017
Ωράριο: 9.30 π.μ - 2.00 μ.μ

Εκπαιδευτικό σεμινάριο, το οποίο διοργανώνεται από τη Helmsic, απευθύνεται στους φοιτητές Ιατρικής και στοχεύει στην ενημέρωσή τους γύρω από θέματα που σχετίζονται με τον HIV. Από το ΚΕΕΛΠΝΟ Θεσσαλονίκης συμμετέχει η κα Γκόμα Φανή, Συμβουλευτική Ψυχολόγος, Υπεύθυνη ΚΕΕΛΠΝΟ Θεσσαλονίκης.
Ημερομηνία Υλοποίησης: 28 Νοεμβρίου 2017

Παράλληλες Ενημερωτικές – Προωθητικές Παρεμβάσεις:
Σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης και με τη βοήθεια των εθελοντών του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή», του «ThessCheckpoint», του «Κέντρο Ζωής», της Helmsic (Hellenic Medical Students’ International Committee) και του ESN Project Social Erasmus, θα αναρτηθεί η αφίσα της εκδήλωσης στα αστικά λεωφορεία της πόλης.