Skip to main content

Το γαϊδούρι του Χότζα και η κόντρα Μπογδάνου -ΣΥΡΙΖΑ

Η δίωξη του Γκρούεφσκι το σοκολατούχο γάλα από τις...καφέ αγελάδες και η απάντηση Μπογδάνου περί «συντρόφων του πρωθυπουργού».

Παίρνουμε την δόση, ξεπληρώνουμε τις δόσεις και τώρα πρέπει να επιστραφούν τα 7,8 δισ. ευρώ που μάζεψε η κυβέρνηση από διάφορα Ταμεία και μη πληρώνοντας τα χρέη της στους ιδιώτες. Η Voria.gr εχθές, υπαινίχτηκε ότι θα τα κρατήσουν αυτά για να τα επιστρέψουν του χρόνου το φθινόπωρο, με τις εθνικές εκλογές, για να παραστήσουν τους πετυχημένους - με ξένα χρήματα.

Δηλαδή, τα λεφτά που μας πήραν τώρα, θα μας τα δώσουν σ’ ένα χρόνο και θα μας πουν «είδατε ρε, τι μάγκες είμαστε;» Ως πότε όμως σύντροφοι θα αεροβατείτε; Την ιστορία με το γαϊδούρι του Χότζα που σιγά-σιγά του ελάττωνε την τροφή, ώσπου την κατάργησε, κι εκείνο πέθανε, την ξέρετε; Ο Χότζας είπε τότε, «κοίτα ατυχία, μόλις το έμαθα να ζει χωρίς να τρώει, πήγε και μου ψόφησε».

Μόνο που γαϊδούρια δεν είμαστε. Κουτορνίθια, ίσως. Αλλά ξέρετε, ότι κι οι κότες, όταν τις στριμώχνεις στον τοίχο και δεν έχουν διέξοδο, ορμούν επάνω σου, και μπορεί να σου βγάλουν τα μάτια με τα νύχια τους.

Ο πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι, ως ύποπτος για μια σειρά αδικημάτων, καλείται από το Ειδικό Δικαστήριο να παρουσιάζεται μία φορά την εβδομάδα στο αρμόδιο τμήμα του Ποινικού Δικαστηρίου. Με την ίδια απόφαση έχει κατασχεθεί το διαβατήριο του Γκρούεφσκι. Δεν ανακοινώθηκε η ημέρα που θα παρουσιάζεται στο Δικαστήριο, για να αποφεύγονται επαφές με δημοσιογράφους.

Αυτό να το διαβάσουν καλά υπουργοί και πρωθυπουργοί όλου του κόσμου, επειδή όσο βρίσκονται στην εξουσία παρανομούν με ευκολία, νομίζοντας ότι έχουν εξασφαλίσει ισόβιο ακαταδίωκτο. Αυτό πίστευε και ο Τσοχατζόπουλος, το ίδιο και ο Γκρούεφσκι. Θα μου πεις, ότι γνωρίζεις δεκάδες κυβερνητικούς που τους χαϊδεύει η Δικαιοσύνη. Κανείς δεν ξέρει όμως, ποιος μπορεί να κυβερνά αύριο. [Και να μη ξεχνούν: "Μηδένα προ του τέλους του μακάριζε"].

Ποσοστό 7% των πολιτών στις ΗΠΑ -περίπου 17 εκατομμύρια- πιστεύουν ότι το σοκολατούχο γάλα προέρχεται από τις αγελάδες που έχουν… καφέ χρώμα! Αυτοί ψηφίζουν, και καθορίζουν την μελλοντική πορεία όχι μόνο των ΗΠΑ, αλλά και της υφηλίου. [Θαυμάζουν όλοι την Αθηναϊκή Δημοκρατία των κλασικών χρόνων. Γνωρίζουν άραγε ότι από τις 300 χιλ. κατοίκους δικαίωμα ψήφου είχαν μόνον οι 20 χιλ; Όσοι δηλαδή γνώριζαν τι γάλα βγάζει η αγελάδα;]

Με τον Μπογδάνο βρήκε να τα βάλει ο ΣΥΡΙΖΑ; Πέρα από τη μήνυση που υποβάλλει στο συντάκτη της ανακοίνωσης του κόμματος, απάντησε -και δεν φαίνεται ότι θα αφήσει να πέσει κάτι κάτω- με δηκτικό τρόπο, υποστηρίζοντας ότι έχει στοιχεία πως οι παρ’ ολίγον δολοφόνοι του Παπαδήμου, είναι πρώην σύντροφοι του πρωθυπουργού. Γράφει στο market news:

«Αλήθεια τώρα; Ενοχλήθηκαν από το "πρώην σύντροφοι"; Να αρχίσουμε να μετράμε; Είναι πολλές δεκάδες τα στελέχη και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που έμμεσα ή άμεσα τα τελευταία χρόνια έχουν ενεργά στηρίξει κατηγορούμενους και καταδικασθέντες ως μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων», και παραθέτει σειρά ονομάτων. Δεν θα ξεμπερδέψουν εύκολα με τον Μπογδάνο. Άσε που θα τον δουν και βουλευτή οψέποτε.

Άσχετο: Είπε ο Πλάτων ότι «όσοι αδιαφορούν για τα κοινά είναι καταδικασμένοι να εξουσιάζονται πάντα από ανθρώπους κατώτερούς τους».