Skip to main content

Οι διορισμοί των κολλητών από την κυβέρνηση και η νέα διαπλοκή

Τα δύο τετ-α-τετ ανάμεσα σε Τσίπρα και Μπόμπολα, η απάντηση Καρανίκα στις αντιδράσεις για τον διορισμό του και ο λογαριασμός της Χριστοδουλοπούλου.

Ο νέος πρωθυπουργικός σύμβουλος Νίκος Καρανίκας, μετά τον ξεσηκωμό του κόσμου για τον διορισμό του, απαντά: «Αυτή είναι δική μας υπόθεση. Της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση έβγαλε ένα ΦΕΚ. Περιοριστείτε στα γεγονότα τα πραγματικά, ας μην κάνουμε ιστορίες». Σωστός… Ρωτώ λοιπόν εγώ επί πραγματικού γεγονότος τον αδιόριστο εκπαιδευτικό: Προσέλαβες, σύντροφε, δάσκαλο για να μάθεις ορθογραφία;»

Η διαπλοκή απέθανε, ζήτω η διαπλοκή. Δύο ακόμη μυστικά τετ-α-τετ που έλαβαν χώρα εντός του 2014 ανάμεσα στον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα και τον εκδότη του "Έθνους", έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Θυμίζω πως ο Τσίπρας δηλώνει επανειλημμένα, ότι δεν σήκωσε ποτέ το τηλέφωνο για να μιλήσει με μεγαλοεκδότη.

Η αναπλ. υπουργός Τουρισμού μίλησε για μειωμένες κατά 20%-25% προκρατήσεις για τα νησιά που δέχονται το κύριο βάρος των προσφύγων και λαθρομεταναστών, κυρίως Λέσβο, Χίο, Σάμο και Κω. Στείλτε τον λογαριασμό στην Χριστοδουλοπούλου και στον πρωθυπουργό. Ανοικτά σύνορα ήθελαν, κάποιος πρέπει να πληρώσει τον λογαριασμό. Αν συναισθάνονταν την ευθύνη θα προθυμοποιούνταν ήδη να το πράξουν. Αλλά το "ηθικό πλεονέκτημα" της Αριστεράς, δεν το προβλέπει.

Μού άρεσε αυτό που έγραψε εχθές ο Μακεδών στην voria.gr και το υιοθετώ: «Το σύνθημα της σοσιαλδημοκρατικής Αριστεράς του 1980 "Η Ελλάδα στους Έλληνες", η τωρινή μαρξιστική και φιλονατοϊκή Αριστερά το μετατρέπει "Η Ελλάδα χωρίς Έλληνες"».

Το Ισλάμ επιβάλλεται και "εξαφανίζει" τα χοιρινά λουκάνικα στην Γερμανία. Σε αρκετά γερμανικά καφέ και εστιατόρια έχουν αρχίσει να αφαιρούν από τα μενού τους τα παραδοσιακά γερμανικά χοιρινά λουκάνικα ώστε να μην προσβάλλονται οι νεοφερμένοι μουσουλμάνοι στη χώρα, μεταδίδει η Deutsche Welle. Θα καταργήσουμε και στην Ελλάδα το χοιρινό σουβλάκι επειδή μάς ήρθαν πρόσφυγες από τη Συρία;

Ο Πλάτων στους "Νόμους" είχε προειδοποιήσει, αλλά δεν τον λάβαμε υπόψη: «Δεν πρέπει να φέρνουμε στην πόλη ξένους πολίτες που δεν έχουν εκπαιδευθεί με τον σωστό τρόπο».

Ειλικρινές εύγε, στην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Εύη Καρακώστα, που φιλοξενεί οικογένεια προσφύγων με πέντε παιδιά, το ένα βρέφος μόλις λίγων ημερών! Έστω και αν είναι προσωρινή η φιλοξενία, το παράδειγμα αξίζει να τύχει μίμησης.

Όλοι αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς. Η δική μας κυβέρνηση είναι απασχολημένη με τους διορισμούς των κολλητών, και έτσι χωρίς εμάς οι υπουργοί Εσωτερικών της Γερμανίας και της Ιταλίας έστειλαν μια επιστολή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την οποία καλούν να υπάρξει ένα κοινό σύστημα σε όλη την ΕΕ για την καταγραφή των προσφύγων και των μεταναστών καθώς επίσης να προωθηθεί η εναρμόνιση των διαδικασιών επιλογής και των δικαιωμάτων που απολαύουν οι αιτούντες άσυλο, όπως αναφέρει γερμανική εφημερίδα.

Δημοσιογράφος στην Αμερική παρουσίασε σε ακροατήριο φοιτητών μια "άποψη" για το κλασικό παραδοσιακό τραγούδι των Χριστουγέννων το «White Christmas» («Λευκά Χριστούγεννα») του Bing Crosby, προτρέποντας τους να διαμαρτυρηθούν για να σταματήσει να παίζει στους ραδιοφωνικούς σταθμούς επειδή το «Λευκό» καθιστά το τραγούδι… σαφώς ρατσιστικό διότι περιορίζεται και αγνοεί εντελώς το μαύρο χρώμα! Οι φοιτητές πείστηκαν να πάρουν θέση και να κατακρίνουν αυτό το τραγούδι του Crosby’s σαν ρατσιστικό.