Skip to main content

Γιατί πρέπει να ανησυχεί ο Τσίπρας μετά την επίσκεψή του στην Κρήτη

Τα πρωτόγνωρα γεγονότα κατά την επίσκεψη Τσίπρα στην Κρήτη, η ασυλία στον Τόσκα και η «πληρωμένη απάντηση» της Μόσχας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πρωτόγνωρα γεγονότα κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κρήτη. Πέραν του ότι διαπληκτιζόταν με τους αγρότες, εικόνα που δεν ταιριάζει σε ηγέτη, και έπρεπε τα διαδικαστικά να τα επιλύσουν οι παρατρεχάμενοι και καλά αμειβόμενοι πολυπληθείς σύμβουλοί του, υπήρξαν και δυο άλλα, που θα μείνουν στην ιστορία.

Στο Λασίθι περίμενε "θερμή" υποδοχή τον Αλέξη Τσίπρα, και εκλήθησαν να τον προστατεύσουν οι Ο.Π.Κ.Ε., δηλαδή οι Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας. Πρόκειται για ειδικές μονάδες της Αστυνομίας με ιδιαίτερη εκπαίδευση και εξοπλισμό, επειδή είναι σώμα αντιμετώπισης εγκληματιών και όχι διαδηλωτών! Στην κυβέρνηση της Αριστεράς δηλαδή, οι διαδηλωτές εξομοιώνονται με τους εγκληματίες. Όπως επί Στάλιν.

Να σημειώσω, ότι αποτελεί πάγια διαπίστωση από τους αναλυτές, ότι η δημοφιλία ενός ηγέτη φαίνεται από τον αριθμό και τον τρόπο που προστατεύεται από τα Σώματα Ασφαλείας. Ένας ηγέτης αγαπητός στον λαό, δεν χρειάζεται τις Δυνάμεις Καταστολής Εγκληματικότητας για φρούρηση.

Οι δε κάτοικοι της Κριτσάς επέλεξαν έναν ιδιαίτερα συμβολικό τρόπο να υπενθυμίσουν στον πρωθυπουργό, πως τα πάντα έχουν ανατραπεί σ’ αυτή τη χώρα, ακόμη και η σημαία της. Η γαλανόλευκη κυμάτιζε ανάποδα στον ιστό.

Ο Πολάκης κάνει καλή δουλειά για το κόμμα του (στην υγεία όμως τι κάνει;). Για "κομματικό μηχανισμό" και αναξιοκρατία μέσα στο ΕΚΑΒ, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων. Υπάρχουν άραγε πολλοί ακόμη που δεν κατάλαβαν ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η άλωση του κρατικού μηχανισμού με το βόλεμα όσων ΣΥΡΙΖΑίων δεν έχουν διοριστεί στο Δημόσιο;

Επειδή ο Πανούσης είχε βάλει χέρι στα προστατευόμενα παιδιά του ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα, με τη νεολαία μπροστάρη, κάθε λίγο και λιγάκι ζητούσαν την απομάκρυνσή του. Ο Τόσκας που τα έκανε μπάχαλο -και τα χαϊδεμένα παιδιά ελεύθερα καίνε τρόλεϊ και καταστρέφουν ό,τι δεν τους γουστάρει-, έχει ασυλία, και το κόμμα με τη νεολαία, ικανοποιημένοι προφανώς, δεν λένε τίποτε εναντίον του. Καταλάβαμε.

Γιουγκοσλαβικές οβίδες χρησιμοποιούν οι τζιχαντιστές! Πρόκειται για αμερικανικά όπλα που δόθηκαν στην Γιουγκοσλαβία, μετά τον πόλεμο, από το πρόγραμμα βοήθειας. Μετά από 65 χρόνια τα όπλα αυτά χρησιμοποιούνται στα πεδία των μαχών στη Συρία, για τα οποία βέβαια δεν γίνεται κανένας έλεγχος πώς βρέθηκαν εκεί.

Το σύστημα -το είπαμε- είναι σοφό. Οι ΗΠΑ είχαν εργοστάσια στην Γιουγκοσλαβία για παραγωγή νατοϊκών όπλων, από τον Τίτο που τον εμφάνιζαν κομμουνιστή. Ένας στυγνός δικτάτορας της Αριστεράς ήταν, συνεργαζόμενος με τους Αμερικανούς [συνηθισμένο φαινόμενο] που έθεσε στο τέλος τα θεμέλια διάλυσης του κράτους του.

Μαθήματα διπλωματίας έδωσε το ρωσικό ΥΠΕΞ. Η Μονγκερίνι, Ευρωπαία "υπουργός Εξωτερικών", είχε καλέσει τη Ρωσία να βρει κοινό έδαφος με την Ε.Ε. σε θέματα τα οποία δεν είναι απαραίτητο να ταυτίζονται οι απόψεις με τις ΗΠΑ του Ντόναλντ Τραμπ, για να λάβει "πληρωμένη απάντηση", από τον Ρώσο εκπρόσωπο στις Βρυξέλλες, Βλαντιμίρ Τσιζόφ:

«Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δεν θα μπορέσουν να προσελκύσουν τη Ρωσία σε μια ένωση εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς η Ρωσία δεν είναι ποτέ "φίλος με οποιονδήποτε, εναντίον του οποιουδήποτε"»! Έστειλε μήνυμα η Μόσχα ότι σέβεται την "ιεραρχία" στο διεθνές σύστημα, όπου στο "πρώτο επίπεδο" δεν έχει θέση η ΕΕ, παρά μόνον οι ΗΠΑ, η Ρωσία και το Πεκίνο! [Για τον ΣΥΡΙΖΑ, πρώτα είναι η Κούβα και η Βενεζουέλα].