Skip to main content

Η δυναμική επιστροφή της Ρεπούση και τα καλά της ελληνικής κρίσης

Η δυναμική επιστροφή της Ρεπούση, τα καλά της ελληνικής κρίσης και η νέα λίστα με 500.000 καταθέτες σε ελβετικές τράπεζες.

Ο υπουργός α-Παιδείας, απαλείφει το κεφάλαιο για τον Παρευξείνιο Ελληνισμό κατά τον 19ο και 20ό αιώνα από την εξεταστέα ύλη της Ιστορίας της Γ΄ Λυκείου, ώστε οι μαθητές να μη μαθαίνουν για τη γενοκτονία των Ποντίων και εν γένει των χριστιανών της Ανατολής. Έχει δίκαιο ο σύντροφος. Δεν πρέπει να μάθουν τα παιδιά ότι ο Λένιν και η ΕΣΣΔ βοηθούσε τον σφαγέα Κεμάλ.

Τον Φεβρουάριο ο Γιάης (χωρίς «ν») θα ιδρύσει το νέο «πανευρωπαϊκό κίνημα, με έναν και μόνον στόχο, τον εκδημοκρατισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Να το ιδρύσει, αρκεί να μη έχει έδρα την Ελλάδα. Κάποτε δώσαμε τα φώτα στην Ευρώπη με τον Αριστοτέλη και τον Πλάτωνα. Τώρα θα της «αλλάξουμε τα φώτα» με τον Μπαρουφάκη. Βρε, πώς αλλάζουν οι καιροί!

Επανέκαμψε δυναμικά η Ρεπούση, μετά τους ύμνους προς αυτήν από το υποκατάστατό της, Σία Αναγνωστοπούλου. Σε συνέντευξή της είπε μεταξύ άλλων. «Όλοι οι γονείς, νομίζω, που στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, δεν θέλουν μέσα στο σχολείο να τους γίνεται προπαγάνδα για οποιονδήποτε λόγο». Εννοεί να μη γίνεται λόγος για ο,τιδήποτε εθνικό. Αν είναι σοβιετικό ή νεοταξίτικο (μια οικογένεια είναι) τότε επιβάλλεται.

Να λέμε και τα καλά της ελληνικής κρίσης. Φεύγουν οι παράνομοι Αλβανοί από εδώ και τρέχουν προς Γερμανία. Ο αριθμός των Αλβανών, που έχουν υποβάλλει αίτηση για άσυλο (;) στη Γερμανία το 2015, ανήλθε σε περίπου 53.000 άτομα μέχρι το Νοέμβριο. Οι αιτήσεις φυσικά απορρίπτονται, επειδή η Αλβανία δεν βρίσκεται σε πόλεμο (ακόμη). Άλλοι 50.000 έφυγαν προς τα εκεί από το Κοσσυφοπέδιο. [Με τι Αλβανούς θα φτιάξουν την «Μεγάλη Αλβανία»;]

Η Παλαιστινιακή Αρχή ευχαριστεί την Ελλάδα για τη θετική ψήφο. Η προχθεσινή ψηφοφορία στην Βουλή θεωρεί ότι θα ενθαρρύνει και άλλες χώρες σε όλον τον κόσμο να αναγνωρίσουν στους Παλαιστίνιους το δικαίωμα της ανεξαρτησίας και της αυτοδιάθεσης. Ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Τζίπι Χοτοβέλι, κατήγγειλε την ψηφοφορία και την περιέγραψε ως μία κίνηση που «δεν έχει πρακτική σημασία».

Νέα λίστα με 500.000 καταθέτες σε ελβετικές τράπεζες. Και τι έγινε που γεμίσαμε λίστες; Από τα δισεκατομμύρια που μας παραμυθιάζουν εδώ και χρόνια ότι θα εισπράξει το κράτος, τα έσοδα προέρχονται κυρίως από τα πρόστιμα σε καστανάδες και γιαγιούλες που πουλάνε μοσχολίβανο.

Η Ρωσία σκέπτεται να απαγορεύσει την διέλευση των σκανδιναβικών επιβατηγών αεροπλάνων από τον εναέριο χώρο της. Ο υπουργός Μεταφορών της Δανίας ζητά έκτακτη συνάντηση με εκπρόσωπο της ρωσικής κυβέρνησης, ενώ κάλεσε και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να κινητοποιηθεί, επειδή οι ζημιές όπως τόνισε, θα είναι καταστροφικές για τις οικονομίες των σκανδιναβικών χωρών, καθώς θα αναγκαστούν να κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Μήπως αυτό έπρεπε να το σκεφτούν πριν αποφασίσουν να παρατείνουν τις οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας; Επειδή δικαίωμα δεν έχει μόνον η Δύση να ζημιώνει την Ρωσία, αλλά ισχύει και το αντίστροφο.

Για να μη ξεχνάμε. Είχε πει ο Σπίρτζης: «Μπορούμε να τα καταφέρουμε και μόνοι μας!» Δήλωσε μάλιστα ότι υπάρχει και plan B και C... (5.2.2015)