Skip to main content

Οι τουρκικές προκλήσεις και η βιασύνη για λύση στο όνομα των Σκοπίων

Η βιασύνη για λύση στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, η Ελλάδα ως «χαϊδεμένο παιδί» στον τουρκικό τύπο και η τιμωρία για την καύση της σημαίας

Σύμφωνα με τον Ν. Κοτζιά, το ζήτημα της ονομασίας θα πρέπει να επιλυθεί μέχρι τα τέλη του 2018, γιατί το επόμενο έτος, 2019, είναι έτος εκλογών στα Σκόπια και την Ελλάδα. «Το 2019 δεν είναι καλό έτος για να ασχοληθούμε με αυτά τα θέματα, γιατί θα είμαστε στη μέση των προεκλογικών εκστρατειών και ζητήματα όπως η διαφωνία του ονόματος θα πρέπει να επιλυθούν σε μια χαλαρή ατμόσφαιρα», μεταδίδουν σκοπιανά ΜΜΕ.

Και το 2020, που δεν θα έχουμε εκλογές, θα είναι ήρεμο έτος. Δεν αφήνουμε για τότε την επίλυση του θέματος; Κι αν πάμε το 2030 ακόμη καλύτερα. Αντί με τον Ζάεφ, θα μιλάμε με τον... Τζαφέρι.

Κι αφού περί Κοτζιά ο λόγος, δεν κατάλαβα τι είδους «δεσμευτικές υποσχέσεις της τουρκικής πλευράς» έλαβε, όπως είπε, ότι θα γίνουν εκλογές στα ελληνικά βακούφια της ΚΠολης [σε κάποια έχουν να γίνουν εδώ και 25 χρόνια, σε άλλα η τελευταία εκλογή έγινε το 2013].

Στην Θράκη ανησυχούν όμως, επειδή γνωρίζουν ότι οι Τούρκοι αν σου δώσουν ένα αυγό σου παίρνουν δυο κότες, μήπως ο Κοτζιάς υποσχέθηκε κάτι ανάλογο στην Θράκη. Με δεδομένο φυσικά, πως ό,τι ζητούν οι Τούρκοι το δίνουμε με τελευταίο την δημιουργία δίγλωσσων σχολείων στην Θράκη, πάγιο αίτημα της Άγκυρας, και των εδώ Πεμπτοφαλαγγιτών [και βουλευτών].

Μεγάλη ζημιά σε ευρωβουλευτές κάνει ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν, δημοσιεύοντας τη λεγόμενη «λίστα Σόρος», όπου είναι καταγεγραμμένοι όσοι ασκούν πιέσεις για εφαρμογή των σχεδίων του Τζορτζ Σόρος, αλλάζοντας τη νομοθεσία της ΕΕ με τις παρεμβάσεις τους. Ένα ειδικό σημείο στον φάκελο αυτόν είναι και η στάση τους προς τη Ρωσία.

Δεν μάθαμε ποιοι Έλληνες συμπεριλαμβάνονται, αλλά δεν έχουμε και μεγάλη περιέργεια. Φαίνεται η ταύτισή τους με τον Σόρος για διάλυση των κοινωνιών, από τα έργα τους, είτε είναι στη λίστα, είτε όχι.

Μετά την αναχώρηση του Χακάν Τσαβούσογλου και την προσμονή της άφιξης του σουλτάνου, σε ένα άκρως προκλητικό άρθρο ο αρθρογράφος της Μιλλιέτ, Χακκί Οκάλ, αφού αποκαλεί την Ελλάδα "pampered", δηλαδή χαϊδεμένο παιδί, των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ, προτρέπει την Τουρκία να ξυπνήσει επιτέλους και να τελειώνει με τις ελληνικές προκλήσεις και κυρίως με την… παράνομη κατοχή των νησιών του ανατολικού Αιγαίου.

Να αφυπνιστεί, γράφει, η Άγκυρα και «να δώσει ένα καλό μάθημα σε αυτούς τους αυθάδεις Έλληνες για να σταματήσουν να εκμεταλλεύονται την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις ΗΠΑ και άλλες χώρες, για να προβάλλουν τις παράνομες απαιτήσεις τους σε βάρος της Τουρκίας».

Ό,τι τρελά έλεγαν στα μπαράκια, τάχαμου επαναστάτες με rolex, τα ίδια λένε και τώρα. Θαυμάστε τον τρόπο σκέψη του πρώην υπουργού που χαίρεται για την αποφυλάκιση εγκληματιών, και νυν βουλευτή, του Νίκου Παρασκευόπολου:

Την έναρξη «διαλόγου προκειμένου να αποποινικοποιηθεί το αδίκημα για το κάψιμο της σημαίας», ζητά ο απίστευτος βουλευτής με το επιχείρημα ότι «αυτή η πράξη πρέπει να αποδοκιμάζεται πολιτικά, κοινωνικά και ηθικά αλλά όχι νομικά. Τιμώ την ελληνική σημαία και πιστεύω ότι η ηθικο-κοινωνική αποδοκιμασία των προσβολών της θα είναι πολύ πιο αποτελεσματική».

Δηλαδή, οι ανεγκέφαλοι που καίνε τη σημαία, θα τους συνετίσει «η ηθικο-κοινωνική αποδοκιμασία». Μόλις τους πει κάποιος «ντροπή σας», δεν θα το ξανακάνουν. [Δεν είναι για γέλια η υπόθεση. Ο Παρασκευόπουλος αποφασίζει για το παρόν και μέλλον του ελληνισμού]