Skip to main content

Η δημιουργία της «Μικρής ΔΕΗ» επιστρέφει ως... εφιάλτης

Οι θεσμοί έχουν θέσει ως απαράβατο όρο τη λειτουργία της «Μικρής ΔΕΗ», θεωρώντας ότι αποτελεί τη μοναδική βιώσιμη λύση της εταιρείας.

Μπορεί να ξέφυγε της προσοχής των περισσοτέρων, ωστόσο έχει την αξία του: Στα προαπαιτούμενα, που πέρασαν ως «ουρές» για τη δόση που έχει λαμβάνειν η χώρα έως την ερχόμενη Δευτέρα, αναφέρεται και η «μικρή ΔΕΗ». Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την επόμενη μέρα της Επιχείρησης, που δεν περνά και τις καλύτερες μέρες της.

Οι πληροφορίες της Voria.gr αναφέρουν ότι οι θεσμοί έχουν θέσει ως απαράβατο όρο τη λειτουργία της «Μικρής ΔΕΗ», θεωρώντας ότι αποτελεί τη μοναδική βιώσιμη λύση της εταιρείας.

Αξίζει να σημειωθεί πως ούτως ή άλλως, η ΔΕΗ δεν περνά και τις καλύτερες μέρες της. Η διοίκηση της, σε πολλές περιπτώσεις, εκφράζει την αγωνία της, για την επόμενη μέρα της, αν και μέχρι τώρα γίνεται προσπάθεια ώστε αυτή η αγωνία να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Ούτως ή άλλως, πάντως, το κομμάτι της ενέργειας έχει μπει για καλά στο «μάτι» των δανειστών. Αρκεί να σημειωθεί ότι η πώληση του 20% του ΑΔΜΗΕ είναι στα προαπαιτούμενα για την υποδόση των 2,8 δις ευρώ, που έχει λαμβάνειν η χώρα μας στις αρχές Σεπτεμβρίου, αν όλα πάνε καλά...